ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După cum arată un studiu recent sponsorizat de Food and Drug Administration (FDA) din SUA, copiii de anumite vârste care primesc vaccinul Pfizer COVID-19 prezintă un risc crescut de inflamație a inimii.

Publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane (JAMA), pe 22 mai, studiul a evaluat înregistrările din bazele de date comerciale găzduite de CVS Health, HealthCore și Optum, în special înregistrările de la data acordării autorizației FDA de utilizare de urgență a produsului, 11 decembrie 2020, până la mijlocul anului 2022.

Analiza cercetătorilor arată că nivelurile incidentelor de miocardită și pericardită, inflamații ale inimii, sunt suficient de ridicate pentru a declanșa un semnal de siguranță pentru grupele de vârstă de 12 până la 15 ani și 16 până la 17 ani, după vaccinare.

Descoperind 153 de cazuri în această grupă de vârstă, între 12 și 17 ani, analiștii au obținut fișe medicale pentru 37 dintre acești copii, dintre care au putut confirma că 27 (73%) sunt „cazuri reale de miocardită sau pericardită”. Dintre acești 27 de pacienți tineri, 25 au fost de sex masculin (92,6%) și 19 au fost internați cu o durată medie de spitalizare de 2,8 zile.

Perioada medie de timp de la injectarea produsului Pfizer până la solicitarea de îngrijire profesională a acestor pacienți pentru miocardită sau pericardită a fost de 6,8 zile.

Obiectivul general al studiului a fost de a investiga dacă 20 de evenimente adverse diferite legate de sănătate au fost asociate cu vaccinurile Pfizer. Pe lângă miocardită sau pericardită, cercetătorii au urmărit și incidente precum anafilaxie, paralizie bell, tromboză, cheaguri de sânge și altele.

Astfel, au concluzionat cercetătorii, „aceste rezultate oferă dovezi suplimentare privind siguranța vaccinurilor COVID-19 în populația pediatrică”.

Totuși, renumitul cardiolog Dr. Peter McCullough a obiectat la această concluzie. Încă din 2021, McCullough a tras un semnal de alarmă cu privire la riscul semnificativ în cazul copiilor de a dezvolta miocardită din cauza acestor injecții, moment când chiar și FDA și Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA au recunoscut posibilitatea acestor rezultate periculoase.

„În această populație, vaccinurile COVID-19 nu sunt necesare din punct de vedere medical și nici indicate clinic, în plus, nu sunt suficient de sigure și nici nu au beneficii teoretice convingătoare”, a spus medicul din Dallas.

„În cadrul panelului special din Senatul SUA din 2022 privind vaccinurile COVID-19, am cerut eliminarea tuturor vaccinurilor COVID-19 de pe piața americană din cauza ratelor inacceptabil de ridicate de vătămări, dizabilități și decese”, a concluzionat McCullough, care este, de asemenea, epidemiolog și fost editor la două reviste medicale.

McCullough, care el însuși a scris 684 de articole în reviste științifice evaluate de colegi, a scris un articol în toamna anului trecut, în care a citat studii care demonstrează cum numărul cazurilor de miocardită a crescut în populație de la aproximativ 4 per milion la aproximativ 23.256/milion în grupa de vârstă de la 13 la 18 ani, de la începerea campaniilor masive de vaccinare cu terapie genică COVID-19 și impunerea lor obligatorie.