ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trăim într-o realitate în care medicii sunt cenzurați, iar tratamentele timpurii și eficiente precum Ivermectina sunt interzise, aparent pentru ca încrederea publicului în vaccinurile lansate de guverne să nu fie subminată, scrie The Spectator Australia, într-un articol amplu și bine documentat, pe care îl oferim mai jos. Publicația prezintă eforturile agențiilor de sănătate din Australia – finanțate de Big Pharma – de a bloca accesul la Ivermectină, un medicament sigur, ieftin și eficient, în favoarea unor vaccinuri experimentale care au cea mai mare rată de evenimente adverse dintre toate tratamentele terapeutice prescrise vreodată.

Pe 9 martie 2021, AHPRA [Australian Health Practitioner Regulation Agency, Agenția australiană de reglementare privind practicienii din domeniul sănătății] și Consiliile naționale au amenințat medicii cu măsuri de sancționare dacă fac declarații care „subminează încrederea publicului în vaccinare”. De asemenea, în septembrie 2021, TGA [Therapeutic Goods Administration] a interzis utilizarea Ivermectinei pentru prevenirea sau tratamentul Covid-19, deoarece, potrivit TGA, dacă oamenii ar avea acces la acest medicament, s-ar putea să nu se mai vaccineze

În interesul cui se iau, de fapt, aceste decizii? Ivermectina este sigură, ieftină, pe deplin aprobată și s-a dovedit eficientă în prevenirea și tratamentul Covid. După cum Martin Fletcher, CEO al AHPRA, a subliniat în mod repetat în Senat, medicii pot folosi propria judecată clinică și cele mai bune dovezi disponibile pentru a-și trata pacienții. Însă aceste decizii nu par să aibă niciun sens medical, cu atât mai puțin privind protecția publică. Este posibil ca TGA, fiind finanțat în proporție de 96% de industria farmaceutică, să influențeze restricțiile și aprobările? 

Unele persoane din industria medicală și-au pus această întrebare acum și în trecut, inclusiv o „evaluare usturătoare” a apărută în BMJ în iulie 2022. TGA a susținut mereu că deciziile lor sunt luate în mod independent de legăturile financiare. Chiar și așa, un analist de la Goldman Sachs a afirmat într-un raport din 2018: „Este vindecarea pacienților un model de afaceri sustenabil? Astfel de întrebări apar atunci când vrem să ne explicăm interzicerea Ivermectinei ca medicament esențial [recomandat de] OMS, sigur, [medicament] care a câștigat premiul Nobel, care a demonstrat un semnal puternic de beneficiu, pe fondul îngrijorărilor bruște privind siguranța”.

Ceea ce face TGA este să invoce probleme de siguranță și lipsa de dovezi cu privire la Ivermectină, dar, în schimb, se pronunță în favoarea unor vaccinuri aprobate doar provizoriu, noi, prost testate și lipsite de date de siguranță. Aceste vaccinuri, în realitate, nu funcționează bine și, în același timp, au cea mai mare rată de evenimente adverse dintre toate tratamentele terapeutice prescrise vreodată, potrivit instituțiilor guvernamentale de informare, atât din Australia, cât din străinătate.

Pe 10 septembrie 2021, un delegat al Secretarului Departamentului de Sănătate a luat în considerare sfaturile Comitetului consultativ pentru reglementarea cu privire medicamentele (ACMS) și a luat decizia de a modifica Standardul privind gradul de otrăvire, prin crearea unei noi liste în Anexa D pentru Ivermectină și, astfel, a eliminat utilizarea ei ca opțiune de tratament pentru Covid în afara indicațiilor de pe etichetă. 

Societatea Profesioniștilor Medicali din Australia a depus o declarație publică, pe 29 septembrie 2022, susținând că Standardul privind gradul de otrăvire pentru Ivermectină este inadecvat, nu este bazat pe dovezi și nu este în interesul medicinei din Australia. Documentul a prezentat dovezi extinse că utilizarea Ivermectinei a fost asociată cu reduceri semnificative statistic ale mortalității, a timpului până la recuperarea clinică și până la eliminarea virală pentru Covid. Sunt argumente că blocarea accesului australienilor la Ivermectină reprezintă o amenințare la adresa sănătății publice.

Pe 3 februarie 2023,TGA a decis să nu modifice Standardul actual privind otrăvirea în legătură cu Ivermectina, „pentru siguranța dumneavoastră”, desigur. Această decizie continuă să le interzică medicilor să prescrie Ivermectina fie izolat, fie ca parte a unui protocol conținând mai multe medicamente pentru prevenirea sau tratamentul Covid.

Dintr-o perspectivă științifică și medicală, TGA a interzis un medicament ieftin, sigur, aprobat pe deplin, care a demonstrat un grad mare de eficacitate în prevenirea și tratamentul Covid, cu 95 de studii clinice la nivel mondial. A fost interzis în favoarea promovării unui vaccin ARNm experimental sintetic, cu nanoparticule de lipide, genetic, aprobat provizoriu, care nu a fost niciodată testat pentru transmitere, cu o eficacitate slabă, de durată necunoscută, cu date limitate de siguranță, conform propriilor rapoarte ale TGA. Eficacitatea Ivermectinei a fost testată în peste 90 de studii clinice, incluzând peste 100.000 de pacienți, în timp ce Comitetul consultativ pentru vaccinuri (ACV) a recomandat aprobarea Pfizer pe baza datelor dintr-un studiu, iar FDA a emis EUA [autorizația pentru utilizarea în situații de urgență] pe baza datelor de „eficacitate” de la 170 de pacienți

AMPS a arătat că Ivermectina are un record de siguranță bine stabilit - „peste 3,7 miliarde de doze de ivermectină au fost administrate oamenilor din întreaga lume începând cu anii 1980”. Raportul AusPar din 2013 al TGA pentru Ivermectină a afirmat: „Nu s-au găsit probleme semnificative de siguranță privind utilizarea Ivermectinei”. Interesant este că raportul nu a găsit probleme de siguranță nici chiar la o doză de 10 ori mai mare față de cea aprobată (atunci) de 200 ug/kg. 

Institutul Național de Sănătate din SUA (NIH) a recunoscut că „Ivermectina a fost utilizată pe scară largă și este în general bine tolerată”. O evaluare sistematică recentă a afirmat că „Ivermectina în dozele obișnuite este considerată extrem de sigură pentru utilizare la om”. În 2018, Ivermectina a fost adăugată pe lista OMS de medicamente esențiale, iar în susținerea pentru includerea în listă, OMS a concluzionat că evenimentele adverse asociate cu Ivermectina sunt „în principal minore și tranzitorii”. Evaluatorul clinic din raportul OMS a constatat că nu au existat probleme semnificative de siguranță sau evenimente adverse grave raportate în urma utilizării Ivermectinei. Ivermectina este unul dintre cele mai sigure medicamente de pe planetă.

O evaluare sistematică cuprinzătoare rezumă efectele antivirale ale Ivermectinei, incluzând studiile in vitro și in vivo din ultimii 50 de ani. O altă cercetare intitulată, „Ivermectina: un medicament premiat cu activitate antivirală așteptată împotriva Covid” arată că Ivermectina, un agent antiparazitar cu spectru larg aprobat de FDA, a demonstrat activitate antivirală împotriva unui număr de virusuri ADN și ARN, printre care sindromul respirator acut sever coronavirus 2 (SARS-CoV-2). Pe lângă beneficiile antivirale ale Ivermectinei, literatura de specialitate subliniază și „capacitatea sa antiinflamatoare” recunoscută. 


Meta-analizele bazate pe 18 studii randomizate controlate de tratament cu Ivermectină împotriva Covid au constatat reduceri mari, semnificative statistic, ale mortalității, ale timpului până la recuperarea clinică și până la eliminarea virală. În plus, rezultatele la care au ajuns numeroase studii de profilaxie controlate raportează riscuri semnificativ reduse de a contracta Covid în urma utilizării regulate a Ivermectinei. În final, numeroasele exemple de campanii de distribuire a Ivermectinei care au condus la scăderi rapide ale morbidității și mortalității la nivelul populației indică faptul că a fost identificat un agent oral eficient în toate fazele Covid.

De asemenea, o meta-analiză online în timp real privind siguranța și eficacitatea clinică a Ivermectinei în tratamentul Covid poate fi găsită la www.ivmmeta.com: până la 9 septembrie 2022, aceasta include 91 de studii, dintre care 41 au fost studii randomizate controlate care au implicat 11.141 de pacienti. 

Peste 20 de țări (printre care India, Mexic, regiuni din Peru, Argentina, Japonia, Republica Dominicană și Brazilia) au adoptat Ivermectina pentru gestionarea Covid. În mod colectiv, studiile demonstrează cu fermitate că „Ivermectina reduce riscul de Covid, cu un nivel foarte ridicat de certitudine, pentru mortalitate, ventilație, internare în UTI, spitalizare, progresie, recuperare, [număr de] cazuri, eliminare virală... Meta-analiza folosind cea mai serioasă masură a rezultatului arată o îmbunătățire cu 62% [57-70%] si 83% [74-89%] în tratamentul precoce si profilaxie.”

În ceea ce privește vaccinurile anti-Covid, nu s-a răspuns la următoarele întrebări esențiale:

- Eficacitatea vaccinului privind infecțiile asimptomatice și transmiterea virală.
- Utilizarea concomitentă a acestui vaccin cu alte vaccinuri.
- Date privind vaccinul la femeile însărcinate și mamele care alăptează.
- Eficacitatea și siguranța vaccinului la persoanele imunodeprimate.
- Eficacitatea și siguranța vaccinului la copii și adolescenți (< 16 ani).
- O corelație privind protecția nu a fost încă stabilită. Imunogenitatea vaccinului nu poate fi considerată și utilizată ca surogat pentru eficacitatea vaccinului în această etapă, așa cum a declarat FDA în mai 2021. 
- Printre alte riscuri importante identificate este anafilaxia.
- Printre riscurile potențiale importante sunt boala amplificată asociată cu vaccinul (VAED), inclusiv boală respiratorie amplificată asociată cu vaccinul (VAERD).

Având în vedere informațiile prezentate, ale cui interese sunt servite prin interzicerea Ivermectinei? Poate că medicul Pierre Kory știe ceva când spune: „Când vedem că agențiile noastre de sănătate lucrează literalmente pentru a servi interesele industriei farmaceutice, distrugând încrederea în valabilitatea medicamentelor reutilizate, este un lucru terifiant. Ei nu lucrează în apărarea intereselor pacienților sau ale medicilor, ci ale companiilor farmaceutice.”

Kara Thomas, secretarul organizației Australian Medical Professionals’ Society

Andrew McIntyre, gastroenterolog în Sunshine Coast, Queensland, și coordonator al acțiunilor în justiție ale Doctors Against Mandates. https://www.doctorsagainstmandates.com/