ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 
Dacă ar exista un secret bine păstrat al sănătății și frumuseții, cine nu ar vrea să îl afle și să îl împărtășească și altora? Nu, nu este un medicament-minune, ci cel mai simplu lucru din lume, la fel de simplu ca… aerul pe care îl respirăm.

Este vorba despre terapia cu ozon. Fotbalistul David Beckham și jucătorul de golf Tiger Woods folosesc camere hiperbarice cu ozon pentru a se recupera mai rapid după accidente. Cel din urmă chiar intenționa să își facă o piscină în care apa, în loc să fie dezinfectată cu clor (o substanță toxică), să fie ozonizată prin barbotare cu jet de aer trecut prin dreptul unei lămpi cu raze ultraviolete. Și superstarul Nick Nolte, faimos pentru problemele sale cu alcoolul, a vorbit la emisiunea lui Larry King, pe CNN, despre modul uimitor în care i s-a îmbunătățit activitatea creierului după câteva sesiuni la camera hiperbarică cu ozon. Cu imagini de RMN doveditoare, spune actorul american.

Dar nu trebuie să ai banii lor ca să apelezi la terapia cu ozon. Există și soluții mult mai accesibile pentru buzunar decât camerele hiperbarice. Aceste proceduri sunt practicate cu succes de decenii mai ales în Germania, Israel, Rusia, Australia, Mexic, Cuba, Brazilia dar și în 13 state americane.

Practic, oxigenul medical pur este trecut printr-un aparat care îi schimbă structura moleculară formată din doi atomi într-una din trei atomi: acesta este ozonul, un compus instabil cu proprietăți curative uriașe, pe care hemoglobina din sânge abia așteaptă să îl preia și să îl transporte la celulele organismului bolnav sau obosit. Mai ales în cazul unor infecții sistemice, aceste celule sunt „însetate” de oxigen. Pe lângă faptul că celulele canceroase și agenții patogeni prosperă într-un mediu anaerob, iar oxigenul le inhibă activitatea, efectul de stimulare a imunității și refacere a întregului organism este uriaș și dovedit clinic.

Ce ar putea avea în comun fosta vedetă Playboy Pamela Anderson și Athony Kiedis, solistul trupei rock Red Hot Chilli Peppers? Ei bine, hepatita C. Și faptul că amândoi au apelat, cu rezultate foarte bune, la perfuzii cu 150 ml din propriul sânge, ozonizat și reintrodus în mod aseptic în venă (procedura se numește autohemoterapie), deoarece, printre altele, ozonul stimulează și producția naturală de interferon a organismului. În ultimii ani de viață, și Regina Mamă a Marii Britanii, Elizabeth II, a apelat la această terapie adjuvantă, pentru a revigora organismul. 

Germania are înregistrați mii de medici specializați în aplicarea terapiei cu ozon, iar Cuba are o listă oficială care cuprinde zeci de afecțiuni care răspund la acest tratament, de la recuperarea după atac cerebral și până la remisia cancerului și combaterea infecțiilor virale. Echipamentul pentru terapie cu ozon trebuie să fie atestat conform standardelor europene în materie, iar personalul trebuie să fie specializat pentru procedurile respective, care se fac numai sub supravegherea și după evaluarea unui medic.

Într-o carte pe nedrept uitată, publicată în 1929 sub titlul Ozonul și acțiunile sale terapeutice (Ozone and Its Therapeutic Actions), șefii principalelor instituții medicale din SUA enumerau 114 afecțiuni și boli în care ozonul își dovedise eficacitatea terapeutică. 

Iată o listă selectivă adusă la zi a afecțiunilor pe care diverse forme de aplicare a ozonului le pot remedia sau preveni:
Plăgile ulceroase diabetice și escarele
Problemele circulatorii
Problemele oftalmologice – degenerarea maculară
Bolile virale (de la hepatita la infecții cu HIV)
Reumatismul și artrita
Problemele respiratorii precum astmul sau insuficiența pulmonară (la care de curând s-a adăugat Sindromul Acut Respirator Sever - SARS)
Infecțiile bacteriene rezistente la antibiotic (cu satfilococ auriu, de exemplu, sau infecțiile intestinale precum proctita, o boală inflamatorie de origine infecțioasă)
Infecțiile sistemice asociate bolii Lyme
Candidoza sistemică și alte infecții cu ciuperci/fungi
Hernia de disc intervertebral
Profilaxia avortului spontan
Pre-eclampsia
Insuficiența placentară
Infecțiile intra-uterine ale fătului
Insomnii 
Unii pacienți au relatat că, după efectuarea unei proceduri de ozonoterapie, experimentează un sentiment puternic de bunăstare care durează de la câteva minute până la câteva ore.

Efect anti-aging

Chiar și pentru cei sănătoși și în putere, terapia cu ozon are efecte benefice vizibile: pielea se curăță de impurități, sistemul limfatic se purifică, iar organismul trece printr-o detoxifiere naturală. Sistemul imunitar se întărește, circulația sângelui se îmbunătățește, iar organismul luptă mai ușor pentru prevenirea infecțiilor și cancerului.
Terapia cu ozon scade nivelul colesterolului din sânge și cel al acidului uric, reduce procesele inflamatorii, îmbunătățește circulația periferică la nivelul scalpului. Pe scurt: piele și păr mai frumoase – efect garantat, din interior. Unele saloane de cosmetică au dezvoltat tratamente cu ozon pentru ten și pentru eradicarea stratului de celulită.

În curând, mai multe informații la www.centruldenaturopatie.ro.
 

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.