ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși tot mai mulți părinți renunță să îți mai vaccineze copii din cauza complicațiilor care pot apărea în urma acestora, iată că Ministerul Sănătății insistă să mai adauge un nou vaccin pe lista celor care se vor afectua gratuit în schema națională de imunizare.

Este vorba despre vaccinul pneumococic, care conform specialiștilor Ministerului Sănătății ar feri copiii de răceală. Acest vaccin urmează să ajungă gratuit în cabinetele medicilor de familie.

Ministerul Sănătății a introdus serul în schema națională de imunizare și a demarat procedurile de achiziție, iar primii 180.000 de copii vor fi vaccinați la începutul anului viitor.

„Toate aceste infecții respiratorii reprezintă factori de risc pentru infecțiile invazive determinate de pneumococ. Pneumococul este unul dintre agenții etiologici incriminați în peste 80% din pneumonii, otite, sinuzite, din infecțiile invazive.”, a spus Carmen Murariu, medic epidemiolog la Spitalul "Marie Curie" din București, pentru Digi 24.

Ministerul Sănătății a demarat deja procedura de licitație pentru achiziția dozelor necesare.

„Sunt 18 milioane de lei pentru achiziția acestui vaccin. Din informațiile pe care le avem până acum, sunt 180.000 de copii care au nevoie de acest vaccin. El se face la două luni, la patru luni și la 11 luni, ca și vaccinul hexavalent”, a spus Valentin Popescu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății.

Rămâne întrebarea de ce Ministerul Sănătății insistă pentru introducerea unor noi vaccinuri în schema națională de imunizare, deși tot mai mulți părinți aleg să nu mai își vaccineze copiii de teama efectelor secundare.