Ministerul Sănătății (MS) va primi, în următorii 3 ani,  de la Uniunea Europeană, aproximativ 22 milioane de lei de pentru implementarea mai multor măsuri care vizează creșterea gradului de vaccinare în România, a informat, duminică, Ministerul de resort.

Cu această sumă de peste 4,5 milioane de euro, în primul rând, va fi elaborată Strategia Națională de Vaccinare, inclusiv Planul de acțiuni aferent acesteia, și va fi consolidat un sistem de monitorizare a acestora.

„Am depus în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă (POCA), 7 proiecte de interes major pentru sistemul sanitar în acord cu Strategia Națională de Sănătate 2014-2020. Am primit aprobare pentru primul proiect prin care urmărim să creștem gradul de acoperire vaccinală în țară”, a spus ministrul Sănătății, Sorina Pintea, potrivit comunicatului de presă.

Totodată, această finanțare va asigura și dezvoltarea Registrului Electronic Național de Vaccinări (RENV),precum și derularea unei campanii de informare. Nu în ultimul rând, vor fi identificate 20 de județe ca fiind prioritare pentru dotarea cu camere frigorifice pentru păstrarea stocurilor de vaccin, cu mașini și servicii de curierat pentru transport vaccin.
 
Acțiunile vin în contextul în care un studiu INSCOP dat publicității în martie 2019 arăta că aproape 25% dintre români nu sunt de acord cu vaccinarea obligatorie. Un proiect de lege privind instituirea vaccinării obligatorii, promovat de actuala coaliție de guvernare,  a fost vehement contestat de asociațiile de familii și alte organizații ale societății civile.

În mai 2019, Ministrul Sănătății a anunțat că instituția sa se va concentra pe obligativitatea informării cetățenilor asupra vaccinării și nu asupra procedurii în sine.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews