ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O cercetare internațională masivă, care a analizat câteva zeci de studii riguroase despre „intervențiile fizice” împotriva COVID-19 și a gripei, a constatat că măștile oferă puțină sau nicio protecție împotriva infecțiilor sau ratelor de îmbolnăvire, relatează zerohedge.com

Studiul, publicat în Cochrane Database of Systematic Reviews, evaluat de colegi, este cea mai puternică cercetare de până acum care demontează argumentele pe care s-a bazat măsura impunerii purtării obligatorii a măștilor la nivel mondial.
Desigur, CDC recomandă în continuare purtarea măștilor în zonele cu rate „ridicate” de transmitere (în mai puțin de 4% din districtele din SUA, după cum notează Just the News), precum și purtarea măștii în interior în zonele cu rate „medii” de transmitere (27%).

Măștile sunt încă cerute în instituțiile de învățământ din regiuni democrate precum New York, New Jersey, Massachusetts, Pennsylvania, Washington și California, potrivit Daily Mail. Școlile Publice din Boston au negat faptul că «protocolul temporar de purtare a măștilor», de la începutul lunii ianuarie, a fost o impunere a obligativității, în urma unei scrisori publice împotriva acestei politici, inițiate de studentul Enrique Abud Evereteze.

Coreea de Sud încă impune purtarea măștilor în mijloacele de transport public și în unitățile medicale, după ce a ridicat restricțiile COVID în majoritatea spațiilor interioare, inclusiv în sălile de sport, a relatat luni Reuters.

Potrivit studiului Cochrane, care a inclus munca cercetătorilor de la instituții din Marea Britanie, Canada, Australia, Italia și Arabia Saudită, au fost analizate un total de 78 de studii. Cele mai recente adăugări la meta-analiză au fost 11 noi studii randomizate controlate.

După cum a remarcat pe Twitter autorul studiului Carl Heneghan, care conduce Centrul pentru Medicină bazată pe dovezi de la Universitatea Oxford: „Purtarea măștilor în comunitate probabil că are un efect redus sau zero în prevenirea bolilor precum gripa (ILI, „influenza-like illness”) sau COVID‐19 în comparație cu nepurtarea măștii.

Autorii studiului danez au întâmpinat dificultăți în a găsi o revistă importantă care să le publice concluziile controversate conform cărora purtarea măștilor chirurgicale nu a avut un efect semnificativ statistic asupra ratelor de infecție, nici chiar în rândul celor care au susținut că le poartă „exact așa cum s-a indicat”.

Mass-media principală a trecut cu vederea indiciile clare din studiul din Bangladesh cu privire la măști, care nu a constatat niciun efect al măștilor chirurgicale în grupul celor cu vârsta sub 50 de ani și a observat o diferență de doar 20 de infecții între grupurile de control și de tratament în rândul a 342.000 de adulți. -JTN

În concluzie, purtarea măștilor „probabil nu face nicio diferență” când vine vorba de prevenirea de boli precum gripa sau COVID, indiferent de tipul de mască folosit.

Cu siguranță, adepții cultului lui Fauci vor începe acum să spună că meta-analizele revizuite de colegi nu sunt „știință”.