ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O fetiţă de două luni şi jumătate din Târgu Frumos a murit în somn, după ce cu o zi înainte medicul de familie îi administrase un vaccin, transmite televiziunea naţională.

Mama crede că moartea fetiţei are legătură cu imunizarea și a depus o plângere la poliție. La naştere, copilul fusese diagnosticat cu suflu sistolic.

Acum două săptămâni, mama a mers cu fetița la medicul de familie. După consult, doctoriţa a stabilit că bebeluşul are rinofaringită și i-a prescris un tratament cu antibiotic timp de o săptămână. După şapte zile, femeia a revenit la medic solicitând o reţetă pentru lapte praf. Ea spune că medicul ar fi condiționat eliberarea reţetei de administrarea vaccinului.În timpul nopții, însă, mama spune că micuţa și-a pierdut cunoștința, a dus-o la centrul de permanenţă din oraș, iar acolo a fost declarat decesul.

Medicul de familie se disculpă și susţine că fetiţa nu avea nicio contraindicaţie pentru vaccinare.