O fetiță de patru ani a decedat din cauza rujeolei, deși era vaccinată împotriva acestei boli, informează Mediafax.

Ca și în celelalte cazuri și acest copil avea alte afecțiuni, dar cu diferența că era vaccinat împotriva rujeolei.

Președintele Societății Române de Microbiologie, dr. Alexandru Rafila, a declarat că deși nu există niciun vaccin care protejează 100%, cauza morții acestei copile este că mai sunt alți tineri nevaccinați!

„Este vorba despre un copil de 4 ani, care a fost vaccinat împotriva rujeolei. Din antecedente, era un copil care avea mai multe afecțiuni, care afectau inclusiv calitatea răspunsului imun. (...) Deci era vorba despre o persoană cu o imperfecțiune a sistemului imun, care s-a manifestat atât în cazul bolii, dar și probabil în cazul vaccinării încât chiar dacă a fost vaccinat cu multiple de anticorpi din nefericire există și astfel de situații. Nu este niciun vaccin perfect care să dea o protecție de 100%. Dacă am fi avut acoperire națională a vaccinării, acest copil nu s-ar fi îmbolnăvit", a spus el, citat de Mediafax.

Potrivit datelor Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până vineri, 27 aprilie 2018, ar fi 12.648, din care 50 de decese.
 
Ceea ce nu mai precizează CNSCBT este că acest număr de îmbolnăviri, aparent foarte mare, are ca moment de referință luna ianuarie 2016! Acest lucru se poate observa pe siteul instituției, unde se pot consulta rapoartele periodice asupra cazurilor de rujeolă, care încep să fie făcute publice abia din septembrie 2016. Astfel, în primul raport, publicat în septembrie 2016, se afirma că „In perioada ianuarie – august, 2016 în România au fost confirmate „675 cazuri de rujeolă în 23 de județe” și doar 3 decese de rujeolă. 

La începutul lui 2017 însă, CNSCBT uită să mai menționeze că perioada de referință este ianuarie 2016, adunând însă cazurile noi peste cele vechi, dând impresia că toate acestea sunt apărute de la începutul anului 2017.

De asemenea, nu este clară originea cifrei de 50 de copii morți. Urmărind fiecare raport de monitorizare în parte, este evident că la capitolul decese, se prezintă numărul celor morți între momentul publicării raportului și cel al ultimei monitorizări.

La 21 aprilie 2017, CNSCBT anunța 23 de morți de rujeolă. Cercetând acesta anunț, ActiveNews a descoperit că la socoteala instituției erau și copii morți în 2016, mulți dintre ei care prezentau și alte afecțiuni grave.
 
Or, conform datelor CNSCBT, numai între ianuarie și noiembrie 2016 ar fi murit 24 de copii, deci deja mai mulți decât susținea aceeași instituție un an mai târziu, într-un moment în care poporul era panicat de apariția „epidemiei” care făcea necesară o lege a vaccinării obligatorii.
 
Când a spus CNSCBT adevărul?


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews