ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un copilaș în vârstă de 2 ani din Brașov este suspect de sindrom hemolitic uremic va fi adus la la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Marie Curie”, informează presa locală.
 

ACTUALIZARE 18.30 Echipele DSP și DSV Brașov au demarat sâmbătă ancheta în cazul copilului de doi ani, diagnosticat cu SHU din Județul Brașov și internat în cursul zilei de azi la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie”, conform unui comunicat al Ministerului Sănătății.

Astfel, inspectorii DSP Brașov au constatat la domiciliul pacientei faptul că au fost consumate produse lactate de tip brânză de vaci, lapte, cașcaval și smântână, fiind totodată indicate o serie de alte alimente predilecte utilizate în alimentația copilului (mâncare gătită, dulciuri, mezeluri și fructe). Aceste produse nu s-au mai găsit la domiciliul pacientei.

​Au fost recoltate probe de apă, din cana filtru de apă, teste de sanitație, fiind lăsate recipiente de coproculturi aparținătorilor prezenți la domiciliu.
Echipa DSV Brașov a recoltat probe de apă și alimente de la domiciliul bunicii copilului, iar de la domiciliul stabil al pacientei au fost recoltate doar probe de apă, întrucat nu mai existau alte probe relevante.

Echipele DSP și DSV Brașov continuă ancheta pentru depistarea sursei îmbolnăvirii, probele recoltate fiind transmise la laboaratoarele de specialitate. Rezultatele anchetei vor fi făcute publice după efectuarea analizelor de laborator.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Copilul  are infecție respiratorie acută, dar diagnosticul final va fi stabilit după investigațiile de laborator realizate în spital.

La Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Marie Curie” mai sunt internați, sâmbătă, doi copii cu sindrom hemolitic uremic, ambii primind tratament de specialitate în secția de nefrologie. Starea celor doi copii evoluează pozitiv.