ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bărbat din București a rămas fără un plămân dintr-o greșeală a medicilor de la Institutul "Marius Nasta", iar după 9 ani de procese se chinuie să primească despăgubirile stabilite de instanță. 

150.000 de euro are de dat Institutul de Pneumofiziologie "Marius Nasta" pacientului care a fost operat de cancer, deși în realitate suferea de TBC, relatează stiripesurse.ro

Spitalul a cerut deja ajutor Ministerului Sănătății, însă i s-a răspuns că este întreagă lui responsabilitate. Prin urmare, ar trebui să plătească 150.000 de euro acestui bărbat care a câștigat procesul.

I-a cerut, de asemenea, și o plata eșalonată, însă bărbatul i-a răspuns că nu mai are mult de trăit și este dreptul lui să primească acești bani.

Deocamdată Institutul Marius Nasta din Capitală are conturile blocate de CNAS, așadar va trebui să ceară o plata eșalonată și către furnizorii de servicii medicale.

Bărbatul a aflat că nu avea cancer după ce și-a făcut analizele la o clinică privată

Totul a început în decembrie 2014 când bărbatul s-a simțit rău, s-a prezentat la spital și și-a făcut mai multe analize, printre care o biopsie, prin care prezența tumori canceroase la plămâni s-a pus în evidență. Prin urmare, a fost introdus de urgență în operație de către profesorul Ioan Cordoș, notează observatornews.ro.

De abia după intervenție, a aflat că nu era bolnav de cancer și că suferea de TBC, o boală cronică ce poate fi tratată în aproximativ trei luni cu tratament antibiotic.

Bărbatul a făcut o analiză la o clinică privată care i-a arătat că nu are cancer. În acel moment, a dat în judecată spitalul și după nouă ani avem o decizie a instanței. Potrivit judecătorilor, doar spitalul este vinovat. Medicul care a efectuat operația a scăpat nevinovat.