ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un preot maghiar, care s-a prezentat cu o tânără de 17 ani la Spitalul de Copii din Cluj, susține că aceasta nu a putut fi asistată medical din cauza faptului că singura limbă pe care o vorbea era maghiara, anunță B1 TV.

Preotul unitarian susține că deși a primit îngrijirile medicale necesare, tânăra a fost discriminată din punct de vedere etnic.

"Eu am stat cu ei în salon, până când a venit doctorul Dobrescu. I-am spus că eu sunt prezent pentru că familia are nevoie de traducător pentru a-i explica ce se întâmplă. El m-a trimis afară, considerând că nu e nevoie de traslator. A vorbit urât și cu mine, și cu familia", a precizat preotul.

Directorul medical al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca neagă acuzațiile.

"Din punct de vedere medical s-a acordat asistența medicală necesară până la capăt. Sâmbătă pacienta a fost internată, i s-a pus piciorul în ghips, iar luni a fost externată. Actul medical a fost bine făcut. Peste trei săptămâni trebuie să revină la control", a explicat directorul medical.

De altfel, se pare că nu s-a înregistrat nicio reclamație.

"Sugerăm parinților sa ne sesizeze. Dacă s-a greșit, vom analiza și vom lua măsurile ce se impun", a precizat directorul spitalului.

Partidul Popular Maghiar din Transilvania a trimis un comunicat de presă în care condamnă "comportamentului discriminatoriu al doctorului clujean Ioan Dobrescu, care a jignit drepturile lingvistice și demnitatea umană a fetei de 17 ani din Tălișoara, județul Covasna. Fata a fost umilită și i-a fost refuzată îngrijirea medicală, din cauza lipsei cunoașterii limbii române".

Potrivit Adevărul, doctorul ortoped a fost trimis în judecată în anii 2010 și 2012 în dosare privind luarea de mită.

Medicul a fost amendat cu 1.000 de lei la primul proces pentru că a condiționat operarea unui copil de oferirea sumei de 100 de lire sterline, iar doi ani mai târziu a fost prins în timp ce primea 300 de lei mită tot pentru a face o intervenție chirurgicală.