Un preot maghiar, care s-a prezentat cu o tânără de 17 ani la Spitalul de Copii din Cluj, susține că aceasta nu a putut fi asistată medical din cauza faptului că singura limbă pe care o vorbea era maghiara, anunță B1 TV.

Preotul unitarian susține că deși a primit îngrijirile medicale necesare, tânăra a fost discriminată din punct de vedere etnic.

"Eu am stat cu ei în salon, până când a venit doctorul Dobrescu. I-am spus că eu sunt prezent pentru că familia are nevoie de traducător pentru a-i explica ce se întâmplă. El m-a trimis afară, considerând că nu e nevoie de traslator. A vorbit urât și cu mine, și cu familia", a precizat preotul.

Directorul medical al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca neagă acuzațiile.

"Din punct de vedere medical s-a acordat asistența medicală necesară până la capăt. Sâmbătă pacienta a fost internată, i s-a pus piciorul în ghips, iar luni a fost externată. Actul medical a fost bine făcut. Peste trei săptămâni trebuie să revină la control", a explicat directorul medical.

De altfel, se pare că nu s-a înregistrat nicio reclamație.

"Sugerăm parinților sa ne sesizeze. Dacă s-a greșit, vom analiza și vom lua măsurile ce se impun", a precizat directorul spitalului.

Partidul Popular Maghiar din Transilvania a trimis un comunicat de presă în care condamnă "comportamentului discriminatoriu al doctorului clujean Ioan Dobrescu, care a jignit drepturile lingvistice și demnitatea umană a fetei de 17 ani din Tălișoara, județul Covasna. Fata a fost umilită și i-a fost refuzată îngrijirea medicală, din cauza lipsei cunoașterii limbii române".

Potrivit Adevărul, doctorul ortoped a fost trimis în judecată în anii 2010 și 2012 în dosare privind luarea de mită.

Medicul a fost amendat cu 1.000 de lei la primul proces pentru că a condiționat operarea unui copil de oferirea sumei de 100 de lire sterline, iar doi ani mai târziu a fost prins în timp ce primea 300 de lei mită tot pentru a face o intervenție chirurgicală.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews