ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tragedie la maratonul de la München. Un sportiv de 24 de ani, Felix Tomaschko, fotbalist la un club din Fürstenfeldbruck, s-a prăbușit și a murit, după ce a alergat doar 1 km, transmite Ziarul Românesc din Germania. Încercările salvatorilor de a-l resuscita nu au avut succes.

La un kilometru după ce a început să alerge, Felix (nr. 2788) s-a prăbușit, scrie Bild în ediția online de joi, 12 octombrie 2023. Câteva ore mai târziu, este mort.

Duminică, peste 20.000 de alergători au luat parte la Maratonul de la München la una dintre cele șase competiții prin capitala bavareză. Dar evenimentul de alergare a fost umbrit de o moarte tragică. Un tânăr (24 de ani) s-a prăbușit pe Odeonsplatz și a fost resuscitat minute în șir de spectatori, polițiști și paramedici.

Lucian, fotbalist moldovean de 15 ani din Germania, s-a prăbușit și a murit în timpul antrenamentului

Acum, clubul său de fotbal deplânge moartea: Felix Tomaschko, fotbalist activ la SC Maisach (raionul Fürstenfeldbruck), nu a mai revenit la viață și a fost declarat mort la spital după-amiază. Conform datelor de pe site-ul clubului, Felix era născiut pe 24.10.1998, deci urma să împlinească 25 de ani peste câteva zile. 

Clubul a distribuit o fotografie cu Felix pe Facebook și a scris dedesubt: „Vei rămâne în inimile noastre pentru totdeauna.” Prietenii și colegii săi din sport sunt nedumeriți de ce a trebuit să moară Felix atât de devreme. „A fost un sportiv activ și nu au fost niciodată probleme la fotbal”, spune o cunoștință a tânărului. O femeie comentează: „De ce se întâmplă așa ceva? De neînțeles.”

Dar foarte mulți comentatori dau vina pe serul Covid. „Din păcate, de la experimentul genetic Corona, au existat o mulțime de „lucruri bruște și neașteptate”. Sincere condoleanțe rudelor.”, scrie unul.

Cel mai faimos influencer de fitness din Germania, mort la 30 de ani de „anevrism”

O serie de fotografii cu tânărul de 24 de ani pot fi văzute pe site-ul Marathon-München. Râzând în mulțimea celorlalți alergători de la poarta victoriei, salutând cu degetul mare în sus. Într-una dintre ultimele fotografii, Felix nu mai arată la fel de relaxat. La aproximativ 1000 de metri distanță, la Odeonsplatz, Felix s-a prăbușit brusc. Trecătorii și polițiștii au oferit imediat primul ajutor sub formă de compresii toracice. După aproximativ șase până la șapte minute, a sosit prima ambulanță de urgență, urmată la scurt timp de altă ambulanță și pompieri.

Fotbalistă talentată din Germania a murit subit la 16 ani. „Durere incredibilă”

La ora 12:51, bărbatul neînsuflețit a fost împins în ambulanță; Mașina a plecat abia la 1:04 p.m. Paramedicii au avut grijă apoi de ajutoare și de spectatorii șocați. Acum este clar: alergătorul a murit. Poliția investighează cauza exactă a morții, conchide publicația românească din Germania.

Alte morți subite AICI. Anunțul clubului de fotbal pe Facebook: