Este doar o chestiune de timp până când vaccinarea va deveni obligatorie în România. 

Proiectul de lege aflat acum în lucru prevede măsuri extrem de dure împotriva părinților care refuză vaccinarea copiilor. În prima etapă vor trebui să dea explicații în fața unei comisii din județul din care provin, iar dacă nici după aceea nu consimt să vaccineze copilul, se va aplica legea Protecției Copilului. Aceste declarații au fost făcute de către Amelia Șerban, director în cadrul Ministerului Sănătății, la Digi 24.

"Nu se vor da sancțiuni părinților imediat. Are o perioadă de timp de până la 18 luni în care medicul îl va chema și îl va informa asupra riscurilor și beneficiilor, iar dacă părintele tot refuză va fi deferit unei comisii județene. Dacă nici atunci nu consimte să îl vaccineze se va aplica legea Protecției Copilului. Se va ajunge în instanță", a spus Amalia Șerban.  

Dacă acum vacinurile pentru copii sunt numite "obligatorii" acestea reprezintă doar o recomandare în prezent. Dacă această lege va intra în vigoare, vacinarea copilului va deveni obligatorie cu adevărat, a mai spus Amelia Șerban, care a adăugat că vaccinarea va restricționa dreptul la educație, dacă părinții nu își vor da acordul!

"Copiii nu vor putea intra în colectivități dacă nu vor face dovada vaccinării complete conform schemei. Nu va fi restricționat accesul copilului la educație. Se va merge la comisia județeană, iar părintele va primi termen de un an să își vaccineze copilul", a mai spus directorul din cadrul Ministerului Sănătății. 
 
În finalul intervenției, Amalia Șerban recunoaște că vaccinurile au și reacții adverse - șoc anafilactic, meningită, encefalită - iar noul proiect de lege prevede că Statul îi va despăgubi pe părinții ai căror copii au suferit reacții adverse grave în urma vaccinării!!! 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews