ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase Craiova s-au prins într-o horă de bucurie, pe „M-a făcut mama oltean”, după ce au reușit să salveze viața primului pacient cu noul Covid-19 internat aici, informează Mediafax.

Bărbatul din Caracal a fost internat în spital în data de 6 martie, iar în această perioadă a fost pe punctul de a muri de trei ori. Joi, el a fost declarat vindecat și externat.

Potrivit reprezentanților Spitalului de Boli Infecțioase Craiova, bărbatul este primul pacient cu COVID -19 internat în Spitalul de Boli Infecțioase Craiova. Acesta a fost de mai multe ori în Terapie Intensivă, după ce starea lui de sănătate s-a agravat. El are familia în străinătate, așa că medicii și asistentele care l-au tratat s-au îngrijit ca acesta să aibă tot ce-i trebuie: de la obiecte de îmbrăcăminte și de igienă personală, la apă și mâncare.

Joi, după mai bine de o lună de zile de stat în spital, bărbatul a fost declarat vindecat.

De bucurie că a reușit să-i salveze viața, personalul medical care era de serviciu a ieșit în curtea spitalului, îmbrăcat cu echipamente de protecție, și a jucat o horă pe melodia „M-a făcut mama oltean”.

La final, pacientul care se afla la geamul salonului unde era internat, a fost aplaudat de cadrele medicale care i-au și dat vestea că va pleca acasă.

„A fost un moment de bucurie și un moment de satisfacție. Au reușit să vindece un bolnav cu comorbidități, un bolnav pe care în repetate rânduri am crezut că-l pierdem. Astăzi, el este negativ și va părăsi spitalul. A fost un semn de mulțumire pentru pacientul care a rezistat alături de noi în toată această luptă”, a declarat, pentru Mediafax, Adina Turcu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Craiova.

 
ActiveNews inițiază campania „VESTEA CEA BUNĂ”, ca o reacție la epidemia de informații negative cu care suntem bombardați în fiecare zi. Vom încerca să vă spunem cât mai multe vești bune, provocându-vă și pe dumneavoastră să duceți vorba bună mai departe. Doamne, ajută!