ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Florin Piersic ar fi trecut cu succes peste prima noapte după operația la genunchi efectuată la Spitalul Foișor din Capitală. Deși starea sa de sănătate este acum stabilă, viitorul său rămâne incert, potrivit evz.ro

Medicii de la Spitalul Foișor i-au aplicat actorului o proteză temporară la genunchi, echipată cu un sistem de pompă de antibiotice, în vederea curățării zonei afectate.

Florin Piersic ar putea rămâne fără picior

Potrivit informațiilor Realitatea Plus, pentru a-i înlătura complet infecția din zona piciorului, medicii iau în calcul să-i amputeze piciorul lui Florin Piersic.

„În urma evaluării din această dimineață, starea de sănătate a domnului Florin Piersic este ușor îmbunătățită, cu o evoluție lent favorabilă. Perioada critică postoperatorie este de 72 de ore, iar în prima zi postoperator parametrii biologici legați de inflamație s-au ameliorat, pacientul este afebril, cooperant, se alimentează și bea lichide singur”, au anunțat, vineri, reprezentanții unității medicale unde se află internat Florin Piersic.

Marele actor ar putea fi supus unei noi intervenții chirurgicale

Maestrul ar putea fi transferat înapoi la Institutul din Cluj-Napoca, deoarece, conform surselor Antena 3, este posibil să necesite un nou stimulator cardiac, după ce cel existent a fost îndepărtat.

Florin Piersic a fost operat joi seara și se află la terapie intensivă, starea sa de sănătate fiind una „gravă”, după cum au precizat medicii de la Spitalul Foișor, acolo unde a fost transferat actorul ieri dimineață.

„Desigur, dacă apar decompensări pe partea cardiacă e altă discuție, dar în mod clar, dacă, Doamne ajută, așa cum ne dorim toți să fie o evoluție bună în raport cu operația, sigur că se va întoarce la institutul Matei Balș. Așa s-a pus problema pentru a continua tratamentul legat de procesul infecțios. Ceea ce se întâmplă acum este practic eliminarea sursei de infecție. Este un lucru absolut logic. Deci nu se pune problema să nu se întoarcă la Matei Balș. Doamne ajută să fie totul bine și să fie exact așa cum noi toți ne dorim. Stafilococul, într-adevăr, este o bacterie care poate pune probleme, dar el e de multe feluri. Și noi ce discutăm și ce am avut deocamdată din toate datele medicale, este un stafilococ care este sensibil la antibiotice și a păstrat sensibilitatea în raport cu antibiotic”, a declarat Adrian Marinescu.