ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Neurochirurgul Leon Dănăilă retrăiește, într-un interviu pentru A7TV, amintiri dureroase despre perioada foametei din 1947, când oamenii mureau de foame și când, pentru a-și salva familia, a fost nevoit să cerșească și să doarmă noaptea în pădure pe frunze.


Doctorul Leon Dănăilă povestește în interviu despre perioada foarte dificilă care a urmat secetei din ’46, când oamenii mureau efectiv de foame.

„Mergeam pe malul Prutului la cerșit și noaptea dormeam pe frunze în pădure”, relatează doctorul Dănăilă, care spune că până acum nu a mai amintit public despre acest episod. Însă, subliniază Leon Dănăilă, așa a reușit să-și salveze familia.

După ani, a plecat la facultate cu „o bucată de mămăligă și cu 100 de lei”.

„Pantofii îi erau rupți, iar afară începuse să ningă. În fiecare seară își punea pantofii la uscat. După primul semestru a început să ia bursă, 150 de lei pe lună. Cu primii bani câștigați, și-a refăcut gulerul la cămașa ruptă”, povestește neurochirurgul Leon Dănăilă.

Leon Dănăilă s-a născut la 1 iulie 1933 la Darabani în județul Botoșani. Este membru titular al Academiei Române și membru corespondent al acesteia, membru titular al Academiei de Științe Medicale, membru al Academiei Oamenilor de Știință, membru al New York Academy of Sciences, London Diplomatic Academy, L’Académie Centrale Européenne des Sciences, des Lettres et des Arts și World Academy of Letters.