Viaţa de medic în România: câştigul într-o zi de gardă, ca al unui zidar

Revoltaţi de soluţiile găsite pentru situaţia lor financiară, medicii se arată nemulţumiţi şi resping ideea legalizării şi impozitării „şpăgii".
Într-o discuţie cu ziare.com, doctorul Dan Marinescu îşi expune punctul de vedere despre unul dintre cele mai dezbătute subiecte din ultima vreme şi despre cât e de solicitantă meseria lui. „O să vă spun cum arată o zi din viaţa unui medic chirurg la Spitalul Universitar de Urgenţa Bucureşti, pentru că lucrurile diferă, cu siguranţă, de la spital la spital. Ora 6:00 - 6:30 trezirea, astfel încât la 7:30- 7:45 să ajung deja pe secţie şi până începe raportul de gardă, la ora 8:00, să „iau pulsul" pacienţilor internaţi, astfel încât la raport să fiu în temă cu eventualele probleme apărute şi să pot să le expun, pentru a fi discutate de întregul personal. Raportul de gardă durează între 30 şi 60 min. După raport, fiecare pacient este examinat, se notează evoluţia si se prescrie tratamentul.
Urmează programul operator, stabilit cu o zi înainte. Se intră în operaţie în jur de ora 9:30-10:00, dar nu se ştie când se iese. O operaţie poate să dureze o oră sau chiar trei-patru. E foarte variabil. Între operaţii, „repaus". Programul zilnic se termină când ne-am asigurat că pacienţii operaţi sunt deja la salon. De cele mai multe ori este nevoie ca, după-amiaza, după ora 17:00, să mai facem o contravizita de 30-45 min, pentru a ne asigura că lucrurile sunt pe drumul cel bun.
În completare, o să vă spun şi ce înseamnă o zi de gardă. Toata ziua stai în picioare şi alergi în stânga şi în dreapta prin spital, la consulturi interdisciplinare şi examinări la camera de gardă, de la banale înţepături până la accidente rutiere care impun operaţie de urgenta în maximum 10 minute de la prezentare. Aici, în gardă, totul e neprevăzut. Odihnă? Maximum două-trei ore peste noapte, dacă ai noroc. Iar dimineaţa, la ora 8:00, începe o zi obişnuită de muncă. Remuneraţia pentru o zi de gardă este în jur de 150-170 lei, impozabil. Cât un zidar mediu".
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!

RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect

De la ”Vaccinare în viteza a șasea”, la Terapie Intensivă. Mihai Leu, în stare critică la Spitalul Fundeni din București. Fostul campion la box și raliuri a fost transportat de urgență cu elicopterul

Robert F. Kennedy: ”Gardasil este probabil cel mai rău vaccin în masă pe care l-am văzut vreodată”

Celebra actriță Teddi Mellencamp este în fază terminală de cancer generalizat, la 43 de ani, după ce s-a vaccinat Covid în 2021

Mort subit după vaccin, în floarea vieții - a debutat post-mortem...

Colegiul Pseudo-Medicilor reîncepe prigonirea Medicului Răzvan Constantinescu după ce acesta a ridicat problema MORȚILOR SUBITE din rândul cadrelor medicale în urma vaccinării cu seruri experimentale Covid. ”Abia aștept să-i umilesc din nou!”

Slovacia lansează o anchetă privind vaccinul Covid-19 după constatările de contaminare cu ADN
Recomandările noastre

22 aprilie 1990, startul Pieței Universității. În urmă cu 35 de ani începea cea mai amplă manifestație anticomunistă din Europa Centrală și de Est. VIDEO și GALERIE FOTO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)