Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au donat 15 aparate de aerosoli pentru Spitalul Clinic de Boli infecțioase „Dr. Victor Babeș” din București, informează agenția Basilica. 

Aparatele au fost oferite pentru Secția B2 Boli infecțioase – copii, la recomandarea reprezentanților din conducerea instituției medicale.

„Aparatele sunt utilizate pentru terapia cu aerosoli, aceasta fiind o modalitate de a trata bolile obstructive ale căilor respiratorii. Dispozitivele medicale sunt binevenite pentru că avem în acest sezon foarte mulți pacienți internați cu infecții respiratorii”.

„Ele pot fi utilizate pentru tratarea otitelor, a pneumoniilor, a astmului bronșic etc”, a declarat vineri pentru Trinitas Tv Monica-Adriana Georgescu, asistent medical șef – Pavilionul B2 copii.

Dănuț-Viorel Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul CMN, a evidențiat că acțiunea nu reprezintă prima colaborare cu Spitalul Dr. Victor Babeș.

Dănuț Prună a mai precizat că valoarea aparatelor s-a ridicat la suma de 1000 euro, urmare a unei reduceri foarte mari din partea producătorului care apreciază acțiunile organizate de voluntarii Paraclisului CMN.

În viitorul apropiat vor fi donate spitalului bucureștean și alte echipamente medicale.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews