ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cât zahăr oferim corpului nostru în mod conștient sau subconștient? Băuturile răcoritoare au ajuns să fie mai degrabă o amenințare a sănătății decât un beneficiu al secolului 21.
 
Cei mai afectaţi sunt copiii. Pentru ei băutura răcoritoare a devenit nelipsită. Consumată fără limite, poate provoca dereglări majore în metabolism. Zahărul provenit din sucurile naturale este mai sănătos decât cel provenit din băuturile carbogazoase, însă este nevoie de mare atenție la cantitatea de zahăr consumată prin administrarea sucurilor.

Tabelul de mai jos, realizat de site-ul mamica.ro, compară 330 ml Coca-Cola cu aceeași cantitate de suc de fructe fără zahăr adăugat. Carbohidrații din băuturile de tip Coca- Cola sunt în mare parte zahăr. 4g de carbohidrați proveniți din zahăr înseamnă aproximativ 1 linguriță de zahăr!
 
Consumul de zahăr necontrolat înseamnă dibet, cancer și boli cardiovasculare.
 
„180.000 de oameni din întreaga lume mor anual din cauza consumului de băuturi cu conținut ridicat de zahăr, arată un studiu efectual de American Heart Association. Potrivit ziarului Washingtontimes.com, unul din 100 de decese în rândul persoanelor obeze este pus pe seama consumului de răcoritoare dulci. Cele mai multe decese sunt înregistrate în Mexic, spun oamenii de știință, iar cele mai puține – în Japonia, țară care are și cel mai scăzut consum de băuturi răcoritoare pe cap de locuitor. Statele Unite s-au clasat pe locul 3 în clasamentul negativ. Cu toate acestea, 78% dintre decesele legate de consumul de băuturi dulci sunt atribuite țărilor mai puțin dezvoltate.”
 
Multe țări au un număr mare de decese care rezultă dintr-un singur factor alimentar cunoscut, și anume sucurile și alte băuturi îndulcite cu zahăr.
 
"Reducerea drastică a consumului sau eliminarea lor trebuie să fie o prioritate la nivel global”, a declarat Dariush Mozaffarian, decan al Facultății de Științe ale Nutriției de la Universitatea Tufts din Boston (SUA), pentru publicația sciencealert.com, potrivit cunoastelumea.ro.