ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Astăzi a fost lansată pagina oficială de internet a Sinodului Panortodox din Creta (holycouncil.org).

Site-ul prezintă documentele presinodale care urmează a fi discutate și aprobate la Sinod, precum și Regulamentul de organizare și funcționare a Sinodului în cele patru limbi oficiale: greacă, rusă, franceză și engleză.

De asemenea, există un articol explicativ al Înaltpreasfințitului Părinte Job, Arhiepiscop de Telmessos (Patriarhia Ecumenică), intitulat Spre Sinod, care prezintă un scurt istoric, contribuția Patriarhului Ecumenic Atenagora și procedurile de pregătire a Sinodului până la Sinaxa Întâistătătorilor de Biserici Ortodoxe Autocefale din luna ianuarie 2016.
 
Conform hotărârii Secretariatului Panortodox, a fost compus un Comitet pentru crearea, funcționarea și administrarea paginii oficiale de internet, având ca sediu Centrul Ortodox al Patriarhiei Ecumenice din Chambésy – Geneva, potrivit basilica.ro.

Sub motto-ul Pe toți la unire i-a chemat (Condacul Cincizecimii), Sinodul Panortodox se va întruni în perioada 16-27 iunie 2016, la Academia Ortodoxă din Creta.

Menționăm că există și o pagină oficială de Facebook a Sinodului din Creta în limba engleză.