ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O ambarcațiune cu zeci de migranți la bord a fost depistată, duminică dimineață, la Mangalia. La bordul navei se aflau 69 de persoane din Irak, printre care 29 de minori, și doi facilitatori.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra – SCOMAR au detectat, duminică dimineață, o ambarcațiune suspectă în Marea Neagră, la aproximativ 10 mile marine est de localitatea Mangalia, la frontiera maritimă, care se îndrepta spre țărmul României.

Garda de Coastă a dispus de urgență efectuarea unei misiuni cu o navă a Grupului de Nave Mangalia pentru identificarea ambarcațiunii suspecte.

Nava și-a continuat drumul și s-a stabilit că la bordul acesteia se află un număr mare de migranți.

Drept urmare, nava Gărzii de Coastă a intervenit și escortat ambarcațiunea spre sediul Grupului de Nave Mangalia.

Din primele verificări a reieșit că nava era condusă de doi bărbați, un cetățean bulgar și un cipriot, iar la bordul ei se aflau 69 de persoane din Irak, din care 30 bărbați, zece femei și 29 de minori.

Polițiștii de frontieră români continuă cercetările în acest caz.