ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 8.000 de angajați Dacia anunță că vor ieși în stradă 7 martie pentru a convinge Guvernul să înceapă cât mai repede lucrările la autostradă. Altfel, oamenii se tem că fabrica se va închide și vor rămâne fără locuri de muncă.

Angajații spun că lipsa acestei autostrăzi îngreunează activitatea Dacia și chiar au existat zvonuri potrivit cărora din aceste motive constructorul francez Renault s-ar gândi să închidă fabrica din România.

”Protestul are ca obiectiv sensibilizarea în ceea ce privește construirea autostrăzii Pitești-Sibiu, care este vitală. Toate guvernările promit că vor face ceva și noi ne aflăm încă în etapa studiilor de fezabilitate.
 
Alt obiectiv al protestului este Codul muncii. Muncitorii, cei care sunt producătorii adevărați de profit pentru statul român, sunt lăsași de-o parte. Salariații nu au niciun fel de lege e în ceea ce privește munca lor. Oamenii sunt la mâna patronatului având un Cod al muncii care este cel mai draconic din Europa. Suntem într-o fază în care trebuie să ieșim la protest”, a declarat Ion Iordache, lider al sindicatului Dacia, într-o intervenție telefonică pentru B1 TV.