ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru susținerea activității de asistență socială și filantropică și pentru sprijinirea sinistraților în anul 2019 la nivelul Patriarhiei Române a fost cheltuită suma de 153.600.638 lei, aproximativ peste 32 milioane euro, a anunțat, marți, Patriarhul Daniel, în cadrul ședinței Consiliului Național Bisericesc, informează Basilica.ro.

Potrivit sursei citate, Patriarhul Daniel a prezidat, marți, ședința anuală a Consiliului Național Bisericesc.

„În această sumă (153.600.638 lei- n.red) însă nu intră însă cheltuielile privind o mulțime de activități caritabile ale parohiilor și mănăstirilor în favoarea bolnavilor, bătrânilor, copiilor și săracilor care nu au fost cuantificate financiar și ca atare nici raportate sistematic centrelor eparhiale”, a precizat Patriarhul Daniel.

În 2019, Biserica Ortodoxă Română și-a desfășurat activitatea social-filantropică și medicală în cadrul a 796 instituții și servicii sociale. Patriarhul Daniel a anunțat o restructurare integrată a activităților din aceste centre pe criterii de competență.

La finalul ședinței, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mulțumit tuturor celor care susțin misiunea Bisericii Ortodoxe Române.

„Apreciem eforturile spirituale și materiale ale tuturor celor care sprijină multiplele activități ale Bisericii Ortodoxe Române. Exprimăm recunoștință și mulțumire față de toți cei care ajută Biserica noastră, clerici, credincioși, mireni, autorități centrale și locale, sponsori și voluntari”.

După cum anunța ActiveNews, în 2018, pentru susținerea întregii activități de asistență socială și filantropică și pentru sprijinirea sinistraților, la nivelul Patriarhiei Române, a fost cheltuită suma de 114.142.717,61 lei (aproximativ 24 de milioane de euro).
 
Și în 2017, suma s-a ridicat la aproximativ 24 de milioane de euro(cursul BNR 1 euro = 4,6572 lei), după cum relata ActiveNews la vremea respectivă.
 

În 2016, același raport arăta că la nivelul Patriarhiei Române se cheltuiseră peste 21 de milioane de euro (1 euro = 4,488 de lei).

În 2015, suma prezentată în raportul oficial al Bisericii era de 27 de milioane de euro (1 euro = 4.4216 lei).