ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Directorul viitoarei campanii prezidențiale a lui Donald Trump din 2020, Brad Parscale, aflat în aceste zile în România, unde a  susținut o conferință cu titlul „Making Political Marketing Great Again”, în Aula Academiei Române, a fost primit, joi, 22 martie, de Patriarhul României, la Reședința patriarhală.

La întrevedere au fost prezenți Candice Blount, soția lui Brad Parscale, profesorul universitar Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române „Ion I.C.Bratianu”, și omul de afaceri Adrian Thiess, scrie basilica.ro.

Patriarhul României a exprimat aprecierea pentru faptul că președintele Donald Trump este un protector și un promotor al valorilor religioase și morale tradiționale, în special, al valorilor creștine.

De asemenea, Patriarhul României a apreciat faptul că Donald Trump este un bun patriot, care își iubește poporul și țara, respectând, în același timp, pe toți cei care apără valorile lor naționale, deodată cu promovarea cooperării internaționale.

La rândul său,  Brad Parscale a subliniat prețuirea pe care președintele american o acordă tuturor celor care împărtășesc și promovează valori religioase autentice și a evidențiat rolul foarte important pe care îl au strategiile digitale media în pregătirea și desfășurarea unei campanii electorale în epoca actuală, precum cea prezidențială din SUA.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a menționat faptul că în SUA există o Arhiepiscopie Ortodoxă Română, iar în Canada o Episcopie Ortodoxă Română, care se îngrijesc de viața spirituală a românilor ortodocși stabiliți pe continentul american.

În acest context, Patriarhul României a menționat provocările și dificultățile pe care le întâmpină Biserica Ortodoxă Română în țară, ca urmare a emigrației a patru milioane de români în ultimii 15 ani, exprimând, în același timp, speranța că unii dintre acești români se vor reîntoarce în România.

La finalul vizitei, Patriarhul României a oferit oaspeților daruri privind sfințirea Catedralei Naționale din București (25 noiembrie 2018).