ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Eliminarea obligativității vizei pentru cetățenii români care doresc să călătorească în Canada a fost urmată de o creștere considerabilă a solicitărilor de azil în această țară.

Presa canadiană, citând oficiali din Departamentul de Imigrări, anunță că 232 de români au formulat astfel de solicitări de la ridicarea obligativității vizelor, la 1 decembrie anul trecut. Spre comparație, pe tot parcursul anului 2016, numai 120 de români au cerut azil în Canada.

Situația i-a îngrijorat pe oficialii de la Ottawa, fiind organizată o întâlnire pe această temă între reprezentanți ai guvernului canadian și ambasadorul român în Canada. Potrivit portalului citat, întâlnirea a avut loc în urmă cu două săptămâni și jumătate.   

Deocamdată, oficialilor canadieni nu le este clar dacă este vorba despre „o tendință care va continua" sau despre o situație „temporară, ca urmare a ridicării rapide a vizelor", după  cum a explicat Paul MacKinnon, responsabil pentru politici strategice în cadrul guvernului canadian.    El a afirmat însă că dacă solicitările de azil vor ajunge la un anumit nivel într-o perioadă de 12 luni, există posibilitatea reintroducerii vizelor.