ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Problema imigranților-refugiați a fost tratată în fel și chip în ultimele săptămâni. De la poziții dintre cele mai agresive, până la toleranță excesivă, nicio extremă nu a fost ratată.

Un blogăr român, Dan Diaconu, a făcut o analiză a situației imigranților-refugiați și a reacțiilor care s-au născut în România pe acest subiect.

"Sursele credibile sunt puţine. Marea majoritate a celor care se pronunţă o fac fără a avea acces la surse, într-un mod bombastic, înflorind ştirile reale cu evenimente strict imaginare. E greu să ai o poziţie într-un bruiaj informaţional atât de mare.

E clar că nu poţi lua de bune informaţiile tembele vehiculate de un demagog ticălos precum băsescu. Şi asta, mai ales dacă ne gândim că, în cazul în care s-ar fi aflat acum la butoane, pe acelaşi ton belicos, ne-ar fi demonstrat în ieşirile lui tembele cum ar trebui să stăm capră la ce-i ordonă lui Merkel şi Ambasada SUA.

Ar mai fi de amintit şi propagandiştii de mâna a zecea care bruiază înfiorător. Proşti solemni avansează cifre, fac speculaţii vizibil false, aruncă pe piaţă informaţii cretine. Masa de manevră reacţionează aşa cum e învăţată: conformistă şi ineptă. Cam aşa arată peisajul media, mult prea odiosul câmp de bătaie al intereselor meschine", a scris Dan Diaconu pe blogul său.

În ceea ce privește cauzele acestei migrații, acesta afirmă că Germania are nevoie să rezolve problema demografică a țării și că a folosit, în acest sens, "imigraţia strict controlată numeric".

"Cam de pe la sfârşitul anului trecut, în Germania se petreceau fenomene ciudate. La început a fost un comunicat sec al Institutului pentru Populaţie şi Dezvoltare din Berlin care anunţa ceea ce ştie toată lumea: panta descendentă a dinamicii demografice a Germaniei şi iminenţa unei răsturnări a raportului angajaţi/pensionari. În momentul în care amintitul raport devine subunitar, sistemul de pensii german începe să înregistreze deficite, punând presiune pe bugetul ţării. Există două căi prin care se poaate rezolva această problemă: prin stimularea naşterilor, a famiilor cu mulţi copii(strategie utilizată de către Rusia lui Putin) sau prin imigraţia strict controlată numeric(strategie utilizată - nu obligatoriu din cauza acestei presiuni - de către Canada). Mai multe ONG-uri germane s-au pronunţat „dezinteresat” în favoarea celei de-a doua alternative care n-ar pune presiune pe strictul buget federal şi ar da rezultate rapide. Însă n-a fost numai asta. O grămadă de organisme guvernamentale au început să-şi coordoneze politicile astfel încât să integreze rapid viitorii imigranţi", notează el.

Blogărul afirmă că s-au folosit intens rețelele sociale pentru a-i ademeni pe oamenii din Orient în Germania.

"Ştirile au circulat la început pe fluxurile normale însă, de la jumătatea anului în curs au început să se propage pe reţelele sociale. Aceleaşi reţele care au „democratizat” lumea arabă, au răspândit ca un virus promisiunea paradisului nemţesc. Imaginaţi-vă ce înseamnă pentru nişte amărâţi care trăiesc zilnic sub teroarea morţii promisiunea unei vieţi normale într-o ţară civilizată. Cum să mai stai şi să aştepţi normalizarea unei zone intrate într-un tăvălug iremediabil când, pe canale semi-oficiale, eşti invitat să trăieşti normal în Germania? Practic aşa a început totul. Mulţi oameni simpli şi-au vândut toată agoniseala de-o viaţă pentru luxul de a trăi normal(chiar dacă mai prost decât în ţările lor suferinde) restul de viaţă care le-a mai rămas. 

Într-un mod suspect de rapid se organizează o infrastructură ilegală de transport a doritorilor de bunăstare spre ţara „mamei Merkel”. Sirieni, dar şi afgani, pakistanezi, irakieni, kurzi s.a.m.d. sunt conduşi pe trasee periculoase spre noul tărâm al făgăduinţei. Este de-a dreptul suspect cum pot fi „transferate” fără probleme blocuri compacte de indivizi prin zone de război, cum pot scăpa aceşti „imigranţi semi-oficiali” terorii instituite de ISIS. Nu e de mirare cum, în profitabila afacere a „migrării”, sunt implicaţi cetăţeni occidentali, unii dintre ei cu misiuni oficiale. Nu mai departe de începutul lunii curente, Franţa a retras un consul onorific din Turcia după ce acesta fusese filmat vânzând imigranţilor bărci pneumatice şi veste de salvare. Înainte de a atinge graniţele UE, imigranţii reuşesc într-un mod suspect să violeze frontierele a cel puţin 4-5 state. În unele cazuri, autorităţile organizează transportul rapid al emigranţilor către următoarea frontieră pe care sunt invitaţi s-o „violeze paşnic”, afirmă blogărul.

Pentru a citi articolul integral, faceți click AICI.