ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


2.800.000 de semnături au fost strânse pentru promovarea inițiativei legislative a cetățenilor în vederea ocrotirii familiei și 40 de județe care au depășit pragul legal de 20 de mii de semnături. 

Aceste au fost datele oferite de Coaliția pentru Familie  în conferința de presă  de joi, 31 martie 2016.

"Spre exemplu, campania în București a debutat la sfârșitul lunii ianuarie. Până acum au semnat peste 70.000 de bucureșteni pentru ocrotirea Familiei și Căsătoriei în România. Din acestea aproximativ 2/3 sunt în proces de depunere și validare la primăriile de sector”, subliniază Mihaela Panaite, secretar Coalitia pentru Familie.
 
Mihai Gheorghiu, președintele comitetului de inițiativă, face un apel către Președintele României și premierul Guvernului României, cât și către alți politicieni, să semneze listele de susținători ai inițiativei legislative a cetățenilor de revizuire a Constituției României:

"Nu credem că Parlamentul și politicienii – ca și presa și "societatea civilă”, adăugăm noi – își mai pot permite să ignore un demers susținut de 3 milioane de cetățeni. Românii din diaspora au dat semnale de susținere a inițiativei legislative cetățenești de revizuire a Constituției. Din păcate legea nu le permite să semneze listele de susținători, dar vor putea vota la referendum."

"Ce-ar fi ca după Prima Casă și Prima Mașină să avem și programul Primul Copil, pentru familiile tinere?", a spus Liana Stanciu.

În ceea ce privește vandalizarea corturilor Coaliției, Eduard Dumitrache a anunțat că "a fost depusă o Plângere Penală. Ancheta este în curs pentru depistarea și pedepsirea făptașilor."
 
"Din punct de vedere fiscal, pentru stat aproape că nu există familii, ci doar indivizi. Acest lucru trebuie corectat. Este nevoie de o politică pro-Familie. Ne-am dori să lansăm un slogan pentru această inițiativă fără precedent în istoria României: "Mami, îți mulțumesc! Tată, îți mulțumesc!”", este propunerea lui Mircea Tudor, membru al comitetului de inițiativă, citat de roncea.ro. 

În cadrul evenimentului a fost lansat documentul 50 de propuneri de măsuri pentru politici privind familia.

Reamintim că, la finele anului trecut, în Monitorul Oficial a fost publicat proiectul de lege prin care se propune  modificarea  actualului art. 48, alin. 1, al legii supreme a statului cu formularea următoare: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”. 

Campania este susținută de Coaliția pentru Familie, o structură civică formată din zeci de asociații ce promovează valorile familiei.
 
Pentru a putea fi depus în Parlamentul României, proiectul de lege are nevoie de susținerea a 500.000 de cetățeni, dar, după cum se poate constata, numărul celor care au semnat până acum este aproape de trei ori mai mare.
Potrivit datelor furnizate de "Coaliția pentru Familie", dintre țările europene 13 permit căsătoria între persoane de același sex, dintre care 12 prin lege, iar una prin Constituție (Irlanda). Celelalte țări recunosc doar căsătoria bărbat — femeie, dintre care 16 o protejează prin Constituție. De asemenea, în ultimii patru ani, în Europa, au avut loc cinci referendumuri naționale pe tema căsătoriei și a familiei.