ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Daily Mail a publicat un articol despre nişte români care ar fi încercat să răpească mai mulţi copii britanici dintr-un hotel din Cipru.

Ştirea s-a dovedit a fi şi de această dată falsă. Publicaţia este aceeaşi care anunţa invazia românească în Marea Britanie, după 1 ianuarie 2014. 

"Răpitorii români au fost prinşi au fost prinşi în timp ce încercau să fure copii britanici la un hotel din Cipru, deghizându-se în chelneri şi ademenindu-i în maşini", au titrat jurnaliştii britanici, potrivit b1.ro.

Ştirea a fost însă dezminţită de autorităţile cipriote. Poliţia a anunţat că a reţinut un singur bărbat care este însă din Bulgaria, nu din România.

”Am primit telefoane toată ziua. Nu ştiu în câte feluri să mai spun: nu s-a întâmplat aşa. Poliţia din districtul Famagusta a fost sesizată cu privire la un incident care a avut loc la hotelul Anastasia. După ce au sosit la faţa locului, ofiţerii de poliţie au reţinut un bărbat în vârstă de 19 ani din Bulgaria, despre care turiştii afirmau că le-a filmat copiii şi încerca să îi răpească”, spune Nikoletta Tyrimou, purtător de cuvânt al Poliţiei Cipriote.

Povestea descrisă de tabloidul britanic vorbea despre trei români care s-au deghizat în angajaţi ai unui hotel unde erau cazaţi turiştii britanici. Un turist ar fi surprins momentul în care trei copii erau abordaţi de un bărbat şi o femeie, despre care Daily Mail susţinea că proveneau din România.

Ştirea a provocat spaimă în rândul turiştilor. Nu mai puţin de 16 familii au cerut agenţiei de turism să îi mute din complexul în care ar avea loc presupusele răpiri.