Într-o perioadă în care tot mai mulți deontologi care apar seară de seară la televizor atacă Biserica Ortodoxă Română și pe credincioșii săi, iată că există în conducerea țării și oameni care aleg să transmită un mesaj de susținere pentru cei care demonstrează în continuare că nu și-au pierdut încrederea și credința.

Deputatul Daniel Gheorghe e unul dintre aceștia și a scris despre faptul că „Biserica Ortodoxă Română a fost și va rămâne coloana vertebrală a neamului românesc”.

„Biserica Ortodoxă Română a fost și va rămâne coloana vertebrală a neamului românesc. Nici crimele comuniste, nici minciuna corect politică și nici propaganda secularista agresivă nu vor putea întoarce pe români de la calea lor întru Hristos și libertate. Ortodoxia noastră este singura pavaza adevărată din calea ideologiilor totalitare care calcă în picioare demnitatea persoanei, neagă drepturile naturale ale omului și îl aruncă pe om în întunericul robiei față de materialism și arbitrar! Sunt mândru că sunt ortodox!”, a scris Daniel Gheorghe pe contul său de Facebook.

Săptămâma aceasta, a fost efectuată vizita frățească de trei zile la București a Patriarhului Chiril al Moscovei și al Întregii Rusii.

Semnul sub care s-a desfășurat exemplara întâlnire a fost al comuniunii, al unității, o reafirmare a faptului că Ortodoxia nu trebuie înțeleasă ca o confederație de Biserici, ci – așa cum o mărturisim în Crez – ca „Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească".

Cei doi Patriarhi au definit, în Grădina Maicii Domnului, misiunea Ortodoxiei în lumea aceasta „complicată, instabilă și imprevizibilă", ale cărei provocări nu pot fi înfruntate în dezbinare.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews