ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o perioadă în care tot mai mulți deontologi care apar seară de seară la televizor atacă Biserica Ortodoxă Română și pe credincioșii săi, iată că există în conducerea țării și oameni care aleg să transmită un mesaj de susținere pentru cei care demonstrează în continuare că nu și-au pierdut încrederea și credința.

Deputatul Daniel Gheorghe e unul dintre aceștia și a scris despre faptul că „Biserica Ortodoxă Română a fost și va rămâne coloana vertebrală a neamului românesc”.

„Biserica Ortodoxă Română a fost și va rămâne coloana vertebrală a neamului românesc. Nici crimele comuniste, nici minciuna corect politică și nici propaganda secularista agresivă nu vor putea întoarce pe români de la calea lor întru Hristos și libertate. Ortodoxia noastră este singura pavaza adevărată din calea ideologiilor totalitare care calcă în picioare demnitatea persoanei, neagă drepturile naturale ale omului și îl aruncă pe om în întunericul robiei față de materialism și arbitrar! Sunt mândru că sunt ortodox!”, a scris Daniel Gheorghe pe contul său de Facebook.

Săptămâma aceasta, a fost efectuată vizita frățească de trei zile la București a Patriarhului Chiril al Moscovei și al Întregii Rusii.

Semnul sub care s-a desfășurat exemplara întâlnire a fost al comuniunii, al unității, o reafirmare a faptului că Ortodoxia nu trebuie înțeleasă ca o confederație de Biserici, ci – așa cum o mărturisim în Crez – ca „Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească".

Cei doi Patriarhi au definit, în Grădina Maicii Domnului, misiunea Ortodoxiei în lumea aceasta „complicată, instabilă și imprevizibilă", ale cărei provocări nu pot fi înfruntate în dezbinare.