ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Se apropie ziua de 14 octombrie, iar la Iași este freamăt mare, mii de credincioși venind deja să se închine și să se roage în fața raclei Sfintei Paracheva.

Dacă pentru credincioșii români acest moment este unul înălțător, evenimentul religios din Capitala Moldovei nu este văzut cu ochi buni de toată lumea.

Deputatul Daniel Gheorghe a observat în ultima perioadă unele voci critice la adresa sărbătorii de la Iași, care contravine valorilor dintr-o țară liberă care garantează libertatea religioasă.

„În această săptămână are loc pelerinajul la Iași dedicat Sfintei Cuvioase Paraschiva, eveniment religios anual care adună creștinii ortodocși în capitala Moldovei. Nimic ieșit din comun, atâta timp cât trăim într-o țară liberă care garantează libertatea religioasă. Mă uit însă cum, în mediul public, apar diverși secularisti, hipsteri politici ori chiar musulmani, care își permit nu doar să insulte și jignească pe credincioșii români care merg să se închine la racla Sfintei Parascheva ci să descrie acest pelerinaj drept un eveniment periculos ori care îmbracă ilegalitatea. Nu mă interesează cât de moderni și "cool" sunt criticii evenimentului religios creștin, dar consider că ei ar trebui să învețe un singur lucru; dacă tot clamează democrația la tot pasul; să învețe să respecte dreptul nostru la libertate religioasă măcar pe jumătate pe cât le respectăm noi, creștinii, lor, dreptul la liberă expresie chiar atunci când ceea spun lovește direct și fără motiv în valorile noastre!”, a scris deputatul Daniel Gheorghe pe contul său de Facebook.

 

In această săptămână are loc pelerinajul la Iași dedicat Sfintei Cuvioase Paraschiva, eveniment religios anual care adun...

Posted by Daniel Gheorghe on Monday, October 10, 2016