ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părintele Dan Damaschin, din Iași, salvează anual sute de oameni amărâți folosindu-se de resursele oferite de rețeaua de socializare Facebook.

Astfel, rețeaua de socializare este văzută ca un ajutor nesperat de tânărul preot care reușește să mobilizeze din ce în ce mai mulți oameni în campaniile sale.

Preotul Dan Damaschin slujește la biserica Maternității „Cuza Vodă" de aproape 13 ani. Înainte să devină preot misionar în Iași, Damaschin a fost preot paroh în satele Podolenii de Sus și Cozia, unde a făcut primele acte umanitare. Dacă la început părintele le spunea oamenilor în biserică că are nevoie de sprijin pentru cutare familie sărmană, după un timp a început să țină legătura cu oamenii binevoitori prin telefon, sms sau e-mail, iar acum lucrează mult mai eficient cu ajutorul Facebook, notează Ziarul de Iași.

În vară, 120 de copii sărmani, dar cu rezultate bune la învățătură, au văzut marea pentru prima dată în viață, duși acolo de preotul Damaschin. Familii sărace din 20 de sate au din acest an o casă și o masă mai bune tot datorită lui și a campaniilor sale, iar în această toamnă peste 1.000 de copii au început școala cu haine și ghiozdane noi, lucru făcut posibil prin mobilizarea exemplară a preotului, prin intermediul rețelei Facebook.

De când preotul de la Iași arată în timp real, pe Facebook, la ce lucrează, pe cine ajută și cum ajută, tot mai mulți oameni din țară și din străinătate i s-au alăturat să facă bine împreună.

Sprijinul constant al oamenilor binevoitori l-au determinat pe Damaschin să înființeze și o asociație. Crezul acestui ONG este „o lume mai bună", după cum însuși preotul consemnează pe pagina de Facebook, mai scrie sursa citată.

De Crăciun, Asociația „Glasul Vieții" vrea să aducă bucurie pe chipurile a 1.000 de copii care nu cunosc căldura sărbătorilor de iarnă.