ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Violența verbală ce a premers protestul de vineri, 10 august, a degenerat în violență fizică în Piața Victoriei. Astfel, o femeie jandarm a fost aproape linșată de o grup violent, deși era dezarmată și evident incapabilă de reacție.

Doar intervenția salvatoare a altor cetățeni a făcut ca respectiva angajată a Jandarmeriei să nu degenereze. Astfel, femeia ce făcea parte din forțele de ordine ale Jandarmeriei și care a fost lovită de mai mulți protestatari a fost internată la Unitatea Primire Urgențe a Spitalului Floreasca, cu un traumatism - suspiciune de fractură la coloana cervicală, informează Jandarmeria Română. Ea a fost prinsă în mulțime alături de un alt coleg jandarm, fiind loviți de mai mulți protestatari. Alți protestatari au intervenit, însă, și au făcut scut, pentru a-i apăra pe cei doi jandarmi.

 Într-un alt episod șocant, este filmat un moment în care un tânăr lovește un jandarm cu piciorul în cap, imaginile fiind prezentate în premieră de Mediafax.

 În alte imagini, se văd cum un jandarm lovește un protestatar ce stătea cu mâinile ridicate, fără a manifesta vreo urmă de violență.

Iată-le aici.