ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marți 31 mai, de la ora 18:00 în Aula Magna a Facultății de Drept din Universitatea București va avea loc o conferință dezbatere despre Sinodul Panortodox ce va avea loc în Creta între 16-27 iunie.

Sub titlul "Sfântul și Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe - Ce știm și ce nu știm despre acesta", se vor dezbate temele ce vor fi abordate de Sinodul ce se va întruni începând cu 16 iunie.

Va participa un reprezentant al Patriarhiei Române, dar și Pr. Dr. Mihai Andrei Aldea, Conf. Dr. Radu Preda, directorul IICCMER, Prof. Drd. Marian Maricaru, teolog, Asistent Dr. Laurențiu Gheorghe, sociolog și Andrei Găitănaru, doctorand al Facultății de Filosofie.

Conferința va fi deschisă cu un mesaj al Mănăstirii Cutlumuș din Sfântul Munte Athos pe care îl redăm integral:

 

"Iubiți frați,

Am fost înștiințați despre conferința pe care o organizați în legătură cu viitorul Sinod și vă felicităm pentru inițiativa dumneavoastră. Conform Sfinților Părinți, toți suntem membri ai Trupului Bisericii și, prin urmare, noi toți avem cuvânt (justificare, n. trad.) și responsabilitate de a trăi și mărturisi întregii lumi credința ortodoxă.

Pozițiile Sfintei noastre Mănăstiri, precum și cea a Sfântului Munte, au fost deja publicate. Ceea ce așteptăm de la voi, mai ales de la cei tineri, este să cercetați serios temele (problemele legate de Sinodul din Creta, n. trad.) și să rugați pe Domnul nostru să vă lumineze, astfel încât în interiorul Trupului Bisericii să mărturisim cu toții harul și să vestim cuvântul adevărului.

Cu dragoste în Hristos,

Arhimandritul Hristodulos

Egumenul Sfintei Mănăstiri Cutlumuș»