Liderul PSD, Liviu Dragnea, susține că trebuie să se ajungă la referendum pentru redefinirea familiei în Constituție, pentru că este o inițiativă semnată de milioane de români, care nu poate fi tratată fără importanță.

Dragnea a spus că este catalogat drept conservator, la Bruxelles, pentru că susține inițiativa de modificare a Constituției pentru redefinirea familiei și că trebuie să se ajungă la referendum, la care românii să se pronunțe.

„Da, dar dacă sunteți corecți, așa cum sunteți întotdeauna, trebuie să le spuneți că nu din din cauza mea se întârzie lucrurile, ci pentru că acea lege a fost atacată la CCR de persoane importante, nu vreau să dau nume acum. Să le spun că eu susțin în continuare, cu toate că am înțeles că la Bruxelles eu sunt catalogat drept conservator pentru faptul că susțin o inițiativă semnată de milioane de români. Eu nu cedez. Eu nu spun să facem ceva împotriva unei minorități, indiferent despre care este vorba, ci, dimpotrivă, susțin parteneriatul civil, dar o inițiativă semnată de atâtea milioane de români nu poate fi tratată fără importanță și eu susțin să ajungem la referendum și toate piedicile instituționale puse, vom ajunge în așa fel încât să putem genera un referendum și atunci românii să se pronunțe. După ce se pronunță, atunci putem discuta, putem accepta toate criticile, dar dacă cumva românii se pronunță într-un fel care îi deranjează pe alții, atunci ce o să se spună, că poporul român e conservator?”, a declarat Dragnea, întrebat despre referendumul pentru redefinirea familiei, potrivit News.ro.

Camera Deputaților a adoptat, în mai 2017, inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, semnată de 3 milioane de cetățeni.
 
„Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor", potrivit propunerii de revizuire a Constituției adoptate de Camera Deputaților.

Deși inițiativa a fost trimisă în Senat, camera superioară a Parlamentului nu a dat încă votul final. Asta în ciuda promisiunilor făcute chiar de Liviu Dragnea în mai multe rânduri, inclusiv înainte de începerea sesiunii parlamentare de toamnă din 2017.

Conform sursei citate, inițiativa urmează să fie adoptată și de Senat, iar referendumul să fie organizat cel târziu în luna mai a acestui an.

Exact în urmă cu un an, Liviu Dragnea spunea că „în această primăvară, noi toți susținem un referendum pe tema familiei”. Totul a rămas însă la stadiul de promisiune.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews