ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Demersul Coaliției pentru Familie privind inițiativa legislativă a cetățenilor de revizuire a Constituției României pentru ocrotirea familiei continuă să stârnească opinii pro și contra.

Peste 100 de ONG-uri se împotrivesc referendumului pentru redefinirea familiei, acestea reunindu-se în Platforma pentru Drepturi și Libertăți „Respect", opunându-se inițiativei Coaliției pentru Familie.

Aceștia vor încerca să-i convingă pe senatori să respingă referendumul pe motivul că drepturile si libertatile romanilor nu se pot supune unui referendum pentru că riscăm să distrugem democrația.

Deși aceștia susțin că vor respect pentru toată lumea, pe pagina de Facebook a acestei platforme, fanii acesteia cer moartea Coaliției pentru Familie.

Mihai Gheorghiu, președintele Comitetului de Inițiativă al Coaliției pentru Familie, a comentat aceste intigări la adresa milioanelor de cetățeni români care susțin referendumul pentru modificarea Cosntituției.

„De pe pagina umanismului integral al Platformei Respect. Respect pentru cine? Discursul urii depline, al fundamentalismului anticreștin, al disprețului pentru milioane de cetățeni români. Instigare la lichidarea celui care are altă opinie, acumulare de ură a unei umanități subjugate de o ideologie toxică. Produsul unei mentalități care vrea să reeduce milioane de copii și de tineri conform cu directive ideologice sinistre. O revoluție a urii și a minciunii”, a scris Mihai Gheorghiu pe pagina sa de Facebook.

 

 

Mihai Gheorghiu declara în urmă cu ceva timp că prin demersul pornit în 2016 de coaliția pe care o reprezintă și care vizează revizuirea Constituției cu privire la redefinirea familiei se dorește păstrarea normei morale și juridice, iar o minoritate nu poate rescrie legi. Afirmația sa venea în contextul în care o minoritate din România încearcă să își impună voința în fața a trei milioane de oameni care au semnat pentru modificarea Legii fudamentale.

Coaliția pentru Familie este o inițiativă civică fără personalitate juridică, independentă de orice partid politic și neafiliată confesional, deschisă tuturor celor care împărtășesc valorile familiei, ce are ca scop protejarea și sprijinirea familiei întemeiate pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Coaliția pentru Familie are în componență peste 40 de asociații și fundații și reprezintă, informal, inițiativa legislativă a cetățenilor de revizuire a Constituției României.

Anul trecut, în mai, Coaliția pentru Familie a depus la Parlament cele 3 milioane de semnături pentru revizuirea Constituției. Formularea propusă pentru articolul 48 alin. 1 din Constituție este: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”. Actualul text al Constituției se referă la căsătoria dintre soți.