La primul marș gay din Cluj-Napoca au participat foarte mulți minori, copii sau adolescenți, chiar dacă legea prevede că „copiii nu pot fi folosiți sau expuși de către părinți, reprezentanți legali, alte persoane responsabile de creșterea și îngrijirea lor, organisme private acreditate ca furnizori de servicii sociale, instituții publice sau private, în scopul de a obține avantaje personale/instituționale sau de a influența deciziile autorităților publice".

Pentru asta, părintele sau altă persoană responsabilă ar putea primi o amendă între 5.000 și 10.000 de lei.

Adolescenții au declarat că au decis să vină la marș fiind influențați de discuțiile de pe Facebook.
 
"Din punctul nostru de vedere, al instituției, atât timp cât noi vom fi sesizați cu date concrete, poze, cu copii care participă la acest marș ne facem imediat datoria împreună cu Inspectoratul de Poliție Județean Cluj. Dacă nu, este extrem de greu să ne autosesizăm pentru că nu avem niciun fel de date despre acești copii care participă la acest gen de marșuri cu caracter sexual. E un pic complicat. Până la urmă e răspunderea părinților, a familiei. Doar dacă în cazul, doamne ferește, în care ar fi agresați în timpul marșului, e obligatoriu să ne sesizăm și să facem anchetă împreună cu IPJ Cluj să vedem condițiile în care au participat la marș și cum s-au organizat aceste manifestări. Noi avem un telefon de urgență unde orice poate face sesizare la orice fel de fapte, neglijențe, abuz la adresa copiilor", a declarat pentru Monitorul de Cluj Daniel Tămaș, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj.

La manifestare a participat și fostul senator și consilier prezeidențial, Eckstein Peter Kovacs.

Una dintre participante a plecat de la marșul gay la manifestația pentru familia tradițională, unde a făcut circ, fiind scoasă din mulțime de către jandarmi.
 
 
 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews