Agenția de știri Associated Press și-a digitalizat arhiva video, oferind spre vizionare peste 1.7 milioane de reportaje și materiale video needitate. Printre acestea se găsesc și imagini din țara noastră, multe dintre ele fiind accesibile în premieră românilor.

Printre acestea se află un reportaj de 12 minute de la cutremurul din 1977.

Reporterii AP au vorbit cu supraviețuitorii care au rezistat mai multe ore sub dărâmături, surprinzând deruta, frica și speranța oamenilor: o femeie rănită declară în limba fanceză că speră ca soțul ei să fie doar rănit. De lângă ea, un medic spune în engleză că bărbatul e mort. 

Pe 4 martie 2018 se împlinesc 41 de ani de la cutremurul din 1977, în care au murit peste 1.500 de oameni, dintre care peste 1.400 numai în București, iar alți aproximativ 11.300 au fost răniți. Peste 32.000 de locuințe s-au prăbușit sau au fost grav avariate.

Cutremurul din 4 martie 1977 s-a produs la ora 21:22, a avut magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter și o durată de circa 56 de secunde.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews