ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cum era de așteptat recenta declarație a Mitropolitului Olteniei, IPS Irineu, referitoare, printre altele, la neamestecul instituțiilor din afara țării în problema Referendumului pentru definirea statutului familiei, a provocat noi reacții din partea apărătorilor Drepturilor Omului.
 
Biserica a fost din nou acuzată de homofobie, de faptul că sprijină în mod partinic Coaliția pentru Familie deși respectiva formațiune nu e alcătuită din preoți, călugări sau credincioși ortodocși practicanți, ci din membrii mai multor culte creștine ori necreștine sau chiar din atei, iar decizia pro-referendum nu a adoptat-o Sfântul Sinod, ci Camera Deputaților. 

Curios este faptul că tocmai aceia care consideră învățătura creștină drept una demodată ori o simplă poveste de adormit copii pretind Bisericii să tolereze în numele iubirii de aproapele niște practici pe care nici o altă religie monoteistă nu le tolerează și care nu au legătură nici cu credința, nici cu legea firii. Mai mult, adversarii implicării Ecclesiei în viața Cetății îi cer acesteia să își dea girul pentru legiferarea unor uniuni de tip familial bazate tocmai pe astfel de practici. 

Dar Biserica nu poate face asta pentru că Însuși Hristos nu a făcut-o. El i-a primit și iertat pe păcătoși, dar nu le-a dat frâul liber patimilor. Spre exemplu, nu i-a spus femeii prinsă în adulter „te-am iertat, du-te și păcătuiește în continuare căci este dreptul tău să o faci” ci „te-am iertat, du-te și nu mai păcătui”. Ori, cine poate fi mai generos decât Iisus Hristos?

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews