ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


190.000 euro este valoarea la care se ridică aparatura medicală donată de Patriarhia Română în ultimii trei ani, scrie Basilica.ro.

Aceste acțiuni caritabile îndreptate către mai multe unități spitalicești din Capitală și provincie au fost posibile cu sprijinul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Prin aceste donații Biserica Ortodoxă Română dovedește, contrar unor poziții exprimate în presa autohtonă, faptul că nu rămâne indiferentă la suferința aproapelui. Sprijinirea actului medical este o preocupare constantă a Bisericii care, împreună cu medicii, conlucrează pentru vindecarea și alinarea suferințelor celor bolnavi.

Ultima acțiune de acest fel a avut loc în 9 august 2017 când au fost donate 20 dispozitive medicale de uz pediatric în valoare de 65.000 euro.

În 20 august 2015, părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru, împreună cu voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, a donat aparatură medicală spitalelor bucureștene Grigore Alexandrescu, Elias și Marie Curie.
Primele două au primit câte un aparat pentru măsurarea transcutanată a bilirubinei de tip JM105, în valoare de 15.748 lei fiecare. Spitalului clinic de urgență pentru copii „Maria Sklodowska Curie” i-a fost donat un aparat Consola ILA activve, sistem complet funcțional cu trolley, înlocuitor de plămâni, singurul de acest tip din Europa de Est.

Un an mai târziu, în aprilie 2016, voluntarii Paraclisului CMN au oferit Spitalului „Grigore Alexandrescu” din București, Secția Clinică Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) Nou Născuți, două Seringi Automate Alaris dedicate pentru neonatologie, o pompă Volumetrică Alaris, precum și consumabile.

Recent, Protoieria Fălticeni, împreună cu alte instituții din zonă, a donat spitalului din Dolhasca un electrocardiograf de ultima generație. Acest spital aflat în subordinea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a fost inaugurat duminică, 20 august 2017. Unitatea medicală, prima din eparhia suceveană și una dintre cele 45 instituții medicale din Patriarhia Română, va oferi servicii medicale pentru localnicii cu venituri reduse din Bucovina, fiind la dispoziția celor 10.000 de locuitori din zonă.

De asemenea, în data de 9 septembrie 2016, Episcopia Devei și Hunedoarei a donat Spitalului Județean de Urgență Deva un nou echipament de testare la efort și un EKG de ultimă generație.