Președintele Klaus Iohannis a fost prezent marți, într-o cafenea din Iași, unde ar fi trebuit să discute cu studenții despre problemel pe care aceștia le întâmpinăîn viața de zi cu zi. Într-adevăr, acesta s-a întâlnit cu aproximativ 30 de tineri, însă cei care au fost prezenți în acea cafenea ar fi fost de fapt trimiși de conducerile universităților ieșene, iar alții erau membri ai Tineretului Național Liberal.

Silvian Emanuel Man, liderul Ligii Studenților din Universitatea AI Cuza din Iași, a scris despre acest „simulacru de întâlnire” pe pagina sa de Facebook. El a precizat faptul că tinerii neinvitați au fost opriți de SPP să participe la acest eveniment, care deși se dorea a fi unul transparent, a fost de fapt unul aranjat de consilierii președintelui, având un iz electoral.

Studentul face un apel la președintele Klaus Iohannis pentru organizarea unei discuții libere într-un amfiteatru din Iași pentru ca acesta „să simtă durerea, amarul și dezamăgirile studențimii române”.

„SPP-ul a avut astăzi misiunea de a opri accesul tinerilor neinvitați la „întâlnirea” președintelui Klaus Iohannis cu „studenții din Iași”. Administrația Prezidențială a organizat un simulacru de întâlnire, într-o cafenea Starbucks, cu 20-30 de studenți, dintre care jumătate erau trimiși de conducerile universităților ieșene, iar ceilalți erau membri ai Tineretului Național Liberal. Întâlnirea nu a fost anunțată public, crezându-se că studentul de rând nu vrea transparență...

Firește, s-a jucat un teatru mut, cu batista pe țambal. Nici vorbă de problemele reale din educație. Dacă oamenii primului om din stat consideră că așa trebuie să trateze problemele din educație au două opțiuni: ori își schimbă modul de lucru, ori pleacă!

Domnule Președinte, dacă vreți să vă implicați real și aveți curajul, noi vă invităm la Iași, să veniți într-un amfiteatru și să simțiți durerea, amarul și dezamăgirile studențimii române. Necenzurat și fără aranjamente. Dacă vreți să rămâneți Ficus, ascultați în continuare de consilierii care vă aranjează întâlniri cu iz electoral. Sunteți pe drumul cel bun!”, a scris Silvian-Emanuel Man pe contul său de Facebook.

 

SPP-ul a avut astăzi misiunea de a opri accesul tinerilor neinvitați la „întâlnirea” președintelui Klaus Iohannis cu „...

Posted by Silvian-Emanuel Man on Tuesday, November 22, 2016

Declarația lui Klaus Iohannis nu mai lasă loc de interpretări. Reacția președintelui după ce a fost acuzat că e sclavul americanilor


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews