ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Au trecut 12 zile de la Tragedia de la Clubul de noapte Colectiv. În tot acest timp s-au petrecut următoarele fapte:
 
1. Într-o tresărire de profesionalism, Justiția română l-a pus în libertate pe Cristian Popescu- Piedone, arestat de DNA fără alt motiv decît acela că face ce vor mușchii Binomului SRI-DNA. Era limpede și unei găini care, din fericire pentru ea, nu-i procuroare DNA, că primarul sectorului 4 avea responsabilități politice pentru Tragedie, poate și morale, dar în nici un caz responsabilități ținînd de Corupție.
2) Klaus Iohannis l-a dat jos pe Victor Ponta și a impus un Guvern așa-zis de tehnocrați, Guvern care în realitate nu-i altceva decît unul al Găștii sale: PNL, Binomul SRI-DNA, clientela politică, mîncătorii de bani ziși consilieri ai Administrație prezidențiale, ziarele, site-urile și televiziunile flămînde după parale.
3) Numărul victimelor crește de la o zi la alta.
4) Numărul întrebărilor fără răspuns crește și el de la o zi la alta. Cred că toată lumea a observat.

De îndată ce s-a anunțat desemnarea unui premier tehnocrat, manifestațiile s-au oprit ca prin minune. Ca prin minune, Noua rețea de  televiziuni, site-uri și ziare ale Revoluției de azi pe mîine –Digi 24, Realitatea tv, Protv,  ( postul și-a trimis vedetele  în Stradă, cum făcuse în ianuarie 2012, Antena 3), B1 tv (e venită abia acum în rețea), Hotnews, Evenimentul zilei, Gîndul,  a uitat de Piață,  de tinerii ”curați la suflet”.

Pînă la anunțul privind formarea Guvernului Meu al lui Klaus Iohannis, era Revoluție, Revoluție pe cale de a fi urată, Țara se mișca, Poporul făcea și dregea, Sfînta Tinerețe coborîse în Stradă și n-avea să plece de acolo pînă nu i se rezolvau revendicările. Acum nu mai e nimic din ceea ce ni se prezentat drept realitate.

Acum sunt Dacian Cioloș salvează România, Klaus Iohannis- fie-i numele lăudat! – a dat curs cererii Poporului, Trăiască Binomul SRI-DNA!  Trăiască Dosarul Presa de la DNA!
Din chiar seara cînd lui Klaus Iohannis i s-a aranjat o Piață acceptabilă pentru Poporul electoral, protestatarii vocali au dispărut. Unde e revoluționara plătită de Alina Mungiu Pippidi, această Ana Ipătescu fără Bulevard, care zbiera Vrem Dreptate, nu anticipate! unde sînt Reprezentanții Poporului Român?!
Cum unde?
La casierie!

Duminică seara, cînd i-am zis lui Cătălin Striblea că Scenariul cu Dacian Cioloș e scris în urmă cu  vreo lună aproape, m-a contrazis zicînd că numirea lui Dacian Cioloș îi va duce pe protestarii din Piață la Cotroceni.

Marți seara, intervenind la emisiunea sa de halucinații colective (Ludovic Orban, unul dintre cei care întruchipează politicianismul român postdecembrist în ce are el mai jegos,  denunța clasa politică românească!),  i-am atras atenția  lui Cătălin Striblea c-a pierdut pariul. Pe ce mă bazam cînd profețeam stingerea Protestului?! Pe experiența multor așa-zise Revoluții, începînd cu cea din decembrie 1989, în care Forțe obscure manipulează blestematul nărav al românilor de a se aprinde ușor. De ce s-a stins brusc Protestul, deși teoretic nici o revendicare a Pieței n-a fost îndeplinită?

Întrebarea, fără răspuns, se adaugă altora, lăsate tot fără răspuns:
1. De ce a ieșit brusc Klaus Iohannis din hibernarea politică de pînă acum intrînd, imediat ce s-a dat vestea Tragediei, într-o erecție electorală bizară pentru el. Nu numai că a publicat pe facebook un text lesne de suspectat că era pregătit dinainte, dar, mai mult,  a doua zi l-a chemat la el pe Procurorul general pentru a-i ordona cum să se desfășoare ancheta.
2) De ce mor pe capete cei internați după ce-au fost trimiși în străinătate?
3) De ce nu s-a apelat prima dată la spitalele din străinătate?
4) De ce Klaus Iohannis a îndrumat ancheta, din start (sîmbătă, 31 octombrie 2015, prin sloganul Corupția ucide!)  spre cauze ținînd de corupție, cînd teoretic nimeni nu putea să spună ceva despre cauzele tragediei?
5) De ce a fost preluat Dosarul de către DNA cînd nu e vorba în nici un caz de corupție la nivel înalt, ci doar cel mult de mica ciupeală de tip românesc a funcționarilor de la fanarioți încoace?

La Postul său tv on line, Unde Tv (experiența unei televiziuni on line, dar mai ales, tendința întoarcerii  la patronii ziariști de la patronii afaceriști, ar merita o abordare mai largă), Robert Turcescu a prezentat Documentul intitulat Report of the Technical Investigation of The Station Nightclub Fire  realizat de  National Construction Safety Team sub autoritatea National Institute of Standards and Tehnology (NIST) despre cauzele incendiului de la The Station Night Club, Westwarwick, Rhode Island, SUA.
 
Din cîte se știe, în noaptea de 20 februarie 2003, la acest club de noapte a izbucnit un incendiu soldat cu 100 de morți și 230 de răniți. Citind Raportul simți nevoia să te freci la ochi.

Ai impresia că incendiul petrecut în 2003 la mii de kilometri depărtare de București e copia la indigo a celui din clubul de noapte Colectiv.
Sau invers.
-    Ca și la Clubul Colectiv, e vorba de un club de noapte în care spectacolul de pe scenă e un auxiliar al barului.
-    Ca și la Clubul Colectiv, incendiul a fost provocat de spectacolul pirotehnic din timpul concertului susținut de o formație rock.
-    Ca și la Clubul Colectiv, artificiile au dat foc materialului antifonic pus în vederea concertelor.
-    Ca și la Clubul Colectiv rolul dezastruos la jucat tavanul fals, care s-a prăbușit în flăcări peste participanți.
-    Ca și la Clubul Colectiv un membru al formației, văzînd focul, a remarcat la microfon că e ceva în neregulă.
-    Ca și la Clubul Colectiv, o ușă era blocată.
-    Ca și la Clubul Colectiv multe victime au fost lovite de inhalarea fumului toxic.

Dacă aș fi paranoic, m-ar tenta să scriu că uluitoarea asemănare, pînă la identitate aproape, e un nou argument că la Colectiv  Incendiul a fost declanșat printr-o Operațiune de copy paste a incendiului din SUA. Față de Tragedia de la Colectiv cea din America diferă prin cîteva note fundamentale:
1) Presa americană n-a fost o clipă isterică, precum presa noastră. Imediat după Tragedie, în ziare și la televiziuni s-au declanșat investigații profesioniste privind responsabilii de Tragedie, cauzele incendiului, dar mai ales dezbatere asupra măsurilor menite a preîntîmpina astfel de tragedii. La noi,  presa s-a concentrat pe mărturii ale participanților  vizînd nu descoperirea adevărului, ci  super dramatizarea Evenimentului.  Evident, era normal ca  și emoția să fie întreținută, dar meseria de gazetar cerea depășire emoției pentru a  descoperi Adevărul. Cînd cîțiva jurnaliști, printre care Robert Turcescu, Radu Moraru, Victor Roncea, Florin Chilian,  au încercat să pună la îndoială varianta  Autorităților, presa, în loc să devină atentă la ipotezele lor, s-a năpustit să-i beștelească.
2) Așa cum se vede, în SUA, Autoritățile au dispus elaborarea unui Raport profesionist.

Raportul e doar unul dintre aspectele prăpastiei care separă România de America în două cazuri aproape identice.De la început, Autoritățile au oferit opiniei publice, într-o manieră corectă, responsabilă, datele menite a înlătura suspiciunile.

În România, lucrurile stau exact pe dos. Nu numai că Autoritățile ascund fățiș amănunte menite a explica ceea ce s-a întîmplat, dar, mai mult, ele desfășoară o vastă operațiune securistică de ascundere a datelor. Operațiunea a cuprins din start trucul folosit și-n alte împrejurări pentru a ascunde Adevărul: Trecerea Dosarului la DNA. În regimul Traian Băsescu, prin apariția și înflorirea Binomului SRI-DNA, cea mai la îndemînă formă pentru Noua Securitate de a ascunde Adevărul a fost preluarea unui Dosar de către DNA.

Conceput ca o Poliție politică Secretă, sprijinită de Ambasada SUA la București, DNA are drept una dintre misiuni ascunderea securistică a Adevărului. Ascunderea securistică e dublată de manipularea opiniei publice prin Divizia Presă a Binomului,  căreia i se dau doar anumite date (multe născocite de procurori  la comandă) pentru terfelirea celor care se opun Noii Securități.

E suficient să arat că deși toate instituțiile de presă au avut legături cu oamenii de afaceri și politicienii anchetați de DNA, în Presa Binomului au apărut amănunte compromițătoare doar despre ziarele și jurnaliștii cărora Noua Securitate le-a pus gînd rău. Din toate punctele de vedere, Dosarul Colectiv n-avea ce căuta la DNA. Potrivit tuturor datelor de pînă acum, dacă e vorba de corupție în cazul Tragediei,  ea s-a manifestat la nivelul mitei tipice României eterne.
 
DNA a fost înființată pentru a desluși marile cazuri de Corupție, îndeosebi cele care trimit la demnitari de rang înalt. În cazul Clubului Colectiv, dacă a fost corupție ea a vizat  nivele mărunte. În rest, dacă Adevărul e cel vehiculat de Autorități, cauzele Tragediei stau în  iresponsabilitatea tipic românească, în acel blestema Merge și așa!

Dosarul putea foarte bine să fie instrumentat de către Parchet. DNA e însă una dintre instituțiile asupra căreia SRI are stăpînire deplină.Cînd SRI are interesul să ascundă ceva, imediat Dosarul e preluat de DNA.
 
Ce-a făcut DNA?A purces la arestări preventive de-a valma, menite a satisface isteriile presei și ale străzii, dar care nu fac altceva decît ascund Adevărul. Între timp, suspiciunile sporesc în chip dramatic.Ele, suspiciunile, sporesc pentru că, pînă la ora actuală, la aproape două săptămîni de la tragedie, opinia publică n-are răspunsuri la întrebări date de o Autoritate diferită de DNA.
 
Am scris că Guvernul Victor Ponta ar fi trebuit să purceadă imediat la o anchetă administrativă. Ancheta ar fi evidențiat cauzele ținînd de legislație, de Sistem, de realitățile postdecembriste și ar fi propus soluții.
Ar fi  trebuit ca Parlamentul să declanșeze o anchetă pe cont propriu pentru a descoperi cauzele de fond ale Tragediei și să facă recomandări privind modificarea legislației în  domeniul siguranței față de incendii.
Ar fi fost o datorie a Presei să întreprindă investigații pe cont propriu.
Ar fi fost o datorie a Autorităților de a pune la dispoziția opiniei publice toate date, de a răspunde la toate întrebările. Nu s-a întîmplat așa ceva.

 Sub pretextul anchetei de la DNA, asupra multor aspecte ale Tragediei – de la  datele tehnice  pînă la  înregistrarea apelurilor de la 112- se păstrează o secretoșenie securistică.
Poate că rezultatul unor  anchete independente ar fi  dus la concluzii identice cu cele  prezentate  în chip oficial.  Cîtă vreme vreme însă singura anchetă e cea desfășurată în secret de Binomul SRI-DNA, suspiciunile rămîn. Și ele, suspiciunile, sunt  mai mult decît primejdioase pentru statul de drept din România!
 
SURSA: EVZ:RO