Pe 20 iulie 2016, Curtea Constituțională din România,a avizat favorabil inițiativa cetățenească de revizuire a constituției României, mai precis a modificării articolului 48, alineatul 1, din legea supremă.

În cadrul procedurii decizionale, Curtea Constituțională primește memorii din partea unor terțe părți interesate de speța în discuție, acestea fiind denumite amicus curiae sau intervievent.

În ceea ce privește decizia privind inițiativa de revizuire a Constituției declanșată de Coaliția pentru Familie, CCR a admis memoriile a mai multor ONG-uri, ca și "Amicus Curiae", atât pro cât și contra inițiativei în cauză.

Organizațiile care s-au adresat CCR recomandând respingerea proiectului cetățenesc al Coaliției pentru Familie sunt: Centrul pentru Resurse Juridice, Societatea Academică din România, Institutul pentru Politici Publice, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Centrul Parteneriat pentru Egalitate, Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară "Împreună”, Centrul pentru Inovare Publică, Asociația ActiveWatch, Centrul Euroregional pentru Inițiative Publice, Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen: FILIA, Asociația Funky Citizens, Asociația Română Anti-SIDA, Centrul de Resurse pentru Participare Publică, Fundația PACT, Centrul de Studii Juridice și Drepturile Omului, Asociația E-Romnja (Asociația pentru Promovarea Drepturilor  Femeilor  Rome),  Fundația  Romanian  Angel  Appeal,  Asociația FRONT, Asociația Expert Forum, Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități, Asociația Umanistă Română, Asociația Secular-Umanistă din România, Centrul Romilor pentru Intervenție Socială și Studii – Romani CRISS, dar și Asociația Accept.

Pe lângă acestea, din străinătate au depus memorii contra proiectului următoarele organizații non-guvernamentale: Amnesty International, ECSOL și International Commission of Jurists.
 
Pe lângă Asociația Accept, ONG care se ocupă cu promovarea homosexualității, pare suprinzătoare unor asociații care se ocupă cu protecția romilor, mai ales că este binecunoscut faptul că țiganii constituie comunități conservatoare, care pun accent pe familie. De altfel, familiile de romi sunt date ca exemplu de unitate și în ceea ce privește nașterea de prunci, ceea ce face de neînțeles poziționarea acestor ONG împotriva familiei. Cu toate acestea, totul devine mult mai clar atunci când aflăm că organizația înființată în 2012 "de către un grup de activiști și activiste" orbitează în jurul Fundațiilor pentru o societate deschisă, înființate de către magnatul George Soros. Mai mult, siteul mamă al Fundației pentru O societate deschisă găzduiește mai multe articole ale liderei acestei organizații. 
 
De-asemenea,ar trebui să surprindă prezența organizațiilor care luptă împotriva SIDA, precum Asociația Română Anti-SIDA, mai ales că toate statisticile oficiale din străinătate arată că incidența acestei boli este mult mai mare la homosexuali decât la heterosexuali.

Recent, un studiu realizat de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) din SUA a relevat faptul că homosexualii reprezintă 55% din cazurile de SIDA din această țară, deși aceste persoane sunt abia 2% din populația Americii.

La o privire mai amănunțită, însă, se poate observa că și Asociația Română Anti-SIDA (ARAS) este o beneficiară a fondurilor oferite cu generozitate de George Soroș, dar și de banii pe care Norvegia îi trimite prin sistemul său de burse în România.
 
O altă prezență ce ar putea părea surprinzătoare este cea a ONG-ului Expert Forum, intens promovat de o anumită parte a presei ca un reper în ceea ce privește justiția.

Conform siteului propriu, misiunea think-thankului respectiv este îmbunătățirea guvernării, iar arealul de specializări acoperit include: reforma administrației și integritate; descentralizare și finanțe publice; reforma justiției și anticorupție; politici sociale și pensii; energie și transporturi; sănătate; procese electorale și cetățenie activă.

În aceste condiții, este greu de înțeles cum devine justiția mai eficientă și guvernarea mai transparentă prin blocarea inițiativelor ce țin de familie. Finanțatorii "Expert Forum" se numesc Fundația pentru o Societate Deschisă sau Ambasadele SUA de la București și Chișinău, plus ambasada Canadei din capitala României și bursele Norvegiei, entități cunoscute pentru promovarea intensă a ideologiei LGBT.

Alte organizații, precum Centrul Filia, Societatea Academică Română, Institutul pentru Politici Publice sau ActiveWatch, sunt binecunoscute pentru apartenența la rețeaua Soroș.  Toate aceste ONG-uri, deși diferite în misiune și obiective, fac front comun când vine vorba despre eliminarea religiei din spațiul public și din școli, promovarea homosexualității și globalismului.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews