ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MAI și STS sunt obligate să plătească daune morale în valoare de 150.000 de euro pentru că nu au reacționat atunci când o femeie le-a cerut ajutorul să o apere de fostul concubin, care a împușcat-o, în cele din urmă. Decizia Curții de Apel Târgu Mureș nu e definitivă, informează Mediafax.

Înainte de a fi ucisă, femeia a depus mai multe plângeri, împotriva fostului concubin, care o amenința cu moartea, dar autoritățile nu au avut nicio reacție. Avocații familiei, au cerut despăgubiri acestora și sunt obligate să plătească în total 150.000 de euro fiului și părinților unei femei care a fost împușcată în cap, de fostul concubin, cu o armă de vânătoare, în luna ianuarie a anului trecut.

 "În principiu este o decizie în premieră, dar nu este definitivă și atunci așteptăm. Sperăm să rămână neschimbată hotărârea pronunțată în apel. Ca și durată a procesului, peste un an, undeva la un an și jumătate, s-au audiat martori. Întemeierea acțiunii noastre a fost pe nerespectarea dreptului la viață al victimei, respectiv încălcarea articolului 2 al Curții Europene a Drepturilor Omului, Dreptul la viață, prin faptul că autoritățile nu au venit la timp în spirjinul victimei care a sunat la 112, care a formulat plângeri penale și s-a ajuns la ce s-a ajuns până la urmă, nu i-a fost ocrotit dreptul la viață, pentru că dreptul la viață presupune ca persoana respectivă să fie apărată în concret și nu este un drept iluzoriu. Părți civile s-au constituit copilul și părinții victimei, raportat la relațiile foarte apropiate dintre ei", a declarat, Roxana Talpeș, avocat în cadrul Societății de avocați „Chiriță și asociații”.