ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Așa cum bine știți, odată cu inițiativa Coaliției pentru Familie de a strânge semnături pentru modificarea Constituției, în sensul protejării căsătoriei ca uniunea dintre un bărbat și o femeie, au apărut o mulțime de persoane și grupuri „îngrijorate” de soarta familiei și problemele acesteia.

Unii dintre aceștia susțin chiar că problemele familiei actuale sunt atât de mari, încât copiilor le-ar fi mai bine să crească într-o uniune dintre doi bărbați sau două femei. ActiveNews vă prezintă mărturia unui astfel de copil, crescut în „raiul” homosexual pe care unii îl doresc cu ardoare și-n România.

Dawn Stefanowicz este din Canada, o țară binecunoscută pentru liberalismul ei, unde premierul Trudeau participă cu entuziasm la paradele homosexualilor. Tatăl fetei a fost homosexual, iar după ce a conceput-o pe Dawn și fratele ei, a părăsit-o pe mamă pentru a trăi împreună cu alți homosexuali. Aceste relații i-au adus și moartea, tatăl decedând la doar 51 de ani, de SIDA.

În 2007, Dawn a publicat o carte: Out from Under: The impact of Homosexual Parenting (Ieșirea de dedesubt: Impactul parentingului homosexual). Într-un interviu acordat în 2012, aceasta a povestit motivul pentru care a scris cartea: de fiecare dată când dorea să vorbească în public despre experiența ei, activiști LGBT erau aduși să facă scandal astfel încât totul să fie anulat.

Iată interviul pe care Dawn Stefanowicz l-a acordat în 2012, la 5 ani de la lansarea cărții sale:

Reporter: Unul dintre lucrurile pe care le subliniezi în carte este că nu ai putut observa, acasă, cum arată o relație monogamă.

Dawn: Da. Pentru copii așa ca mine, faptul că părinții lor au „un partener”, nu înseamnă că sunt monogami. Monogamia în comunitatea homosexualilor înseamnă „monogamie în serie”: adică ai un singur partener pentru mai multe luni, apoi mergi mai departe sau ești într-o relație dar ai parteneri multipli pe lângă. Cercetările arată că majoritatea relațiilor homosexuale devin „deschise” din primul an. Un studiu publicat în New York Times confirmă asta - 50% dintre căsătoriile între persoane de același sex devin deschise pentru alte persoane din primul an. Tatăl meu putea fi într-un angajament de durată, dar era o înțelegere între el și partener că pot avea relații sexuale cu alții.

În timp ce creșteam, nu eram înconjurată de cupluri heterosexuale obișnuite. În casa noastră erau partenerii și prietenii tatălui meu și aceștia mă luau cu ei, deseori, la locurile lor de întâlnire. Eram doar un copil, dar mă expuneau la activitate sexuală explicită. Când aveam nouă ani, de exemplu, tatăl meu m-a dus la un sex-shop în centru. A zis că dorește să mă expună la sexualitate ca să nu devin rușinoasă. Nu exista niciun fel de intimitate în privința sexualității. Sexul era foarte public, asta făcea parte din cultura gay.

Mă ducea să văd lucrările artiștilor homosexuali, unde multe dintre acestea aveau sau conțineau simboluri falice. Mă ducea la plajele de nudiști, acolo unde homosexualii se întâlneau. Îmi spunea să vrea să mă dezbrac și eu de tot, dar refuzam, pentru că în astfel de locuri acești bărbați erau angajați în „cruising”( în românește s-ar traduce prin plimbare, navigare -n.n), adică se plimbau făcând avansuri unul altuia pentru a obține relații sexuale. Apoi se duceau în apropiere și le puneau în practică. Era o rețea: dacă venea poliția, unul îi anunța pe ceilalți și totul se oprea.

Asta se întâmpla înainte de era internetului, dar și-atunci exista o rețea incredibilă pe care homosexualii o foloseau pentru a se informa unul pe altul despre locurile unde pot primi „o partidă rapidă”. Acestea locuri puteau fi plaje, săli de sport sau chiar parcuri și locuri de joacă. Tatăl meu mergea în „cruising” în toata Canada. Îi plăcea să vină și în SUA, unde locurile sale favorite erau San Francisco, Miami și Fort Lauderdale. Te duceai, în câteva minute găseai pe cineva și apoi aveai sex.

De asemenea, tatăl meu avea un apartament aproape de biroul său unde îi ducea pe iubiții săi pentru a avea relații sexuale.

Pe când eram în clasa a X-a, eram foarte entuziasmată pentru că tata a venit la școală să mă vadă cântând în formația școlii. Niciodată nu o mai făcuse până atunci. Dar i-am văzut ochii ieșindu-i literalmente din orbite când i-a observat pe colegii mei băieți, adolescenți, de pe scenă. Atunci am realizat că nu venise pentru mine, ci spera să „agațe” băieți tineri.

Reporter: Când ai mai crescut, tatăl tău te folosea ca „momeală” pentru a-i atrage pe bărbații de care interesat sexual.

Dawn: Da. Îmi spunea să mă îmbrac provocator, să port una sau alta și apoi ieșeam împreună la „cruising”. Un bărbat poate că se identifică drept homosexual, dar tata știa că tot le plac fetele tinere atrăgătoare. Sau era o modalitate pentru a-i atrage pe bisexuali.

Tatălui meu îi plăceau bărbații bine-îmbrăcați, aranjați, care erau cu 10 ani mai tineri decât el. Tot timpul era vorba despre un bărbat mai tânăr, niciodată de aceeași vârstă sau mai bătrân. Cunoșteam homosexuali care preferau băieți la pubertate: țintele lor erau băieți cu tați absenți sau din familii vulnerabile.

Reporter: Nu te-ai opus la modul în care tatăl tău te folosea?

Dawn: Nu mi-a plăcut, dar eram ruptă în două, pentru că doream să-i fac pe plac și să petrec timp cu el. Doream să mă iubească și să mă accepte, dar în schimb, a trebuit să-l accept eu așa cum era.

Reporter: Și tatăl tău aducea mulți bărbați în casă pentru sex...

Dawn: Da.Asta făcea parte din copilăria petrecută în mediile homosexuale. Nu era una sigură pentru copii. Eram expusă la numeroase boli și pentru că nu știu cum să o spun altfel...sexul între homosexual este plin de murdărie. Vedeam mereu lenjerie de pat murdară, acoperită cu spermă, materii fecale și geluri. Prezervativele nu făceau parte din peisaj, atunci nu se știa de SIDA. Mai târziu, când i-am spus medicului de familie în ce mediu am crescut, m-a trimis imediat să aceleași analize de sânge pe care le făceau și cei participau direct la astfel de relații gay.

Tot felul de bărbați veneau să locuiască cu noi în casă. Când tatăl meu avea 30 de ani, un artist de 18 ani s-a mutat cu noi. Au avut o relați sexuală împreună și apoi plecau la „cruising”, de unde aduceau bărbați pentru sex în grup. Și totul în fața mea. Nu era o imaginea prea fericită, prea roză.

Fratele meu geamăn a fost și el martorul unui episod de sex în grup. Nu putea înțelege de ce tatăl său putea să sărute alți bărbați, dar lui nu-i putea arăta afecțiune.

Reporter: Ai fost abuzată sexual?

Dawn: În minte îmi vin imagini în care eram abuzată sexual, aveam coșmaruri despre asta. Mama mi-a spus că într-adevăr am fost abuzată sexual de tatăl meu, ca și copil. Totuși nu a putut confirma că asta a fost sursa imaginilor cu tatăl meu și alți bărbați abuzându-mă. Alți adulți care au fost crescuți în mediul homosexual mi-au mărturisit că au fost abuzați. Este un risc foarte mare de a fi abuzat într-un astfel de mediu.

Reporter: Partenerii tatălui tău se comportau frumos cu tine?

Dawn: Uneori mă ajutau cu temele, îmi găteau sau mă duceau în oraș. Dar nu erau acolo pentru mine și frații mei, ci pentru tata. Ne simțeam total neimportanți. Ar trebui să menționez, că femeie fiind, nu mă simțeam valorizată, apreciată sau iubită. Era un mediu înjositor. Eram confuză în privința genului meu: tata se îmbrăca, uneori, în haine de femeie. Alteori, partenerii lui își luau roluri de „pseudo-femei”.

[...]

Reporter: Îți urai tatăl?

Dawn: Nu, tot timpul l-am iubit, chiar dacă din cauza a ceea ce făcea am avut parte de mult stres, singurătate și coșmaruri. Eram supărată pe el pentru că își punea nevoile deasupra mea. Simțeam că există riscul să mă părăsească, așa cum făcea cu mulți dintre partenerii lui. Îi căutam dragostea, dar el nu putea simți afecțiune pentru mine. Când era pe moarte, m-am rugat pentru el, voiam să-l iert și să fiu împăcată. L-am iertat.

Reporter: Cum au fost ultimii săi ani?

Dawn: Îi erau greu să meargă, așa că i-a fost mai dificil să se ducă în „cruising”. Virusul AIDS îi cauza pete mov pe față și corp, pe care încerca să le acopere cu cosmetice sau haine lungi. A scăzut în greutate și a pierdut energia.

Era singuratic și încercam să-i întind o mână, spunându-i că-l iubesc, dar uneori nu voia să aibă de-a face cu mine. Dar până la urmă a cedat și mi-a spus tot chinul său anterior. Fusese abuzat sexual ca și copil, tatăl lui era un alcoolic violent. La 15 ani a plecat de-acasă. M-a ajutat să înțeleg și să-l iert.  [...] L-am văzut cu o zi înainte să moară. Era drogat puternic din cauza durerilor. I-a fost greu să mă recunoască, deși l-am ținut de mână. I-a spus partenerului său: „Spune-i c-o iubesc”. Am observat că ținea o fotografie cu o barcă cu pânze plutind pe o mare liniștită, poză pe care i-o cumpărasem eu cu mulți ani în urmă. Era bucuroasă că a păstrat-o, înseamnă că a avut o semnificație pentru el. M-am rugat ca el să aibă parte de acea pace pe care o inspira fotografie.

Reporter: Cum ți-ai revenit, ca adult, din experiențele negative trăite?

Dawn: Când aveam 30 ani, am făcut 13 luni de terapie. Am fost victima insecurității, depresiei, lipsei de somn și confuziei sexuale.

Reporter: Cum a fost primită cartea ta?

Dawn: Foarte mulți m-au susținut. Peste 50 de copii crescuți în medii homosexuale m-au contactat pentru a-mi spune că s-au identificat cu mine. Chiar și homosexuali mi-au scris, cerându-mi răspunsuri. Mă întrebau cum să părăsească aceste comunități gay, fără sprijin din partea nimănui. Căutau ajutor, compasiune și dragoste. Simțeam că nu vor să treacă prin ce a trecut tata.

Acești bărbați spuneau că nu se gândeau niciodată la altcineva atunci când aveau relații cu alți bărbați. Nu vedeau că alegerile lor făceau rău altora. Ei doar se bucurau de plăceri și ignorau consecințele.

Reporter: Ce le răspunzi criticilor tăi?

Dawn: Mulți s-au lăsat înșelați de acceptarea culturală a homosexualității. Nu s-au gândit la impactul pe termen lung asupra copiilor. Dacă aceia care mă critică sunt nerespectuoși, nu le răspund. Dacă sunt, le răspund și le spun cum tatăl meu nu și-a găsit niciodată fericirea. Le spun că îi înțeleg, îmi pasă de ei și am milă pentru ei. Le spun să-și găsească o comunitate care să-i susțină, unde pot fi onești, unde pot căuta iertarea și mântuirea prin Hristos. Mărturisindu-L pe Hristos altora, vor fi atrași către El.

Reporter: Unii critici aduc argumentul că nu toți homosexualii sunt la fel de promiscui ca și tatăl tău.

Dawn: Adevărat. Dar dacă te asociezi comunității homosexuale, există un risc mult mai mare ca să te implici în relații cu mai mulți parteneri. Studiile arată un grad mai înalt de promiscuitate la bărbații care fac sex cu alți bărbați și incidența bolile cu transmisie sexuală continuă să fie mai mare la bărbații homosexuali. Tatăl meu nu era singur în „cruising”...

Reporter: Care sunt gândurile tale despre problema recunoașterii căsătoriilor între persoane de același sex?

Dawn: Am depus mărturie în fața oficialilor din Canada, SUA și din alte părți. Le explic pe scurt povestea mea și apoi afirm că mariajul tradițional are o mare semnificație istorică și religioasă, fiind cimentul care ține unită societatea și cultura noastră, stabilind un cadru în care copiii cresc cel mai bine.

Și apoi exista problema monogamiei, despre care am discutat deja, și apoi despre importanța faptului de a avea, ca și copil, un tată și o mamă, precum și familie cu care ești înrudit biologic. Identitatea, securitatea noastră, precum și simțul de apartenență vin din cunoașterea mamei și tatălui nostru. Astea toate se pierd în uniunile homosexuale.

Toți copiii vor să fie crescuți de părinții lor biologici, fideli unul altuia. Nu vor să crească sub stresul enorm cauzat de faptul că părinții își pun nevoile sexuale înaintea lor.Timp de trei decade din viață am văzut cum tata consuma o relație după alta. Asta era prioritatea lui. Un copil nu poate să-și împlinească nevoile spirituale și relaționale într-un astfel de mediu.

Așa cum spuneam, ca și copil eram împărțită: să fac lucrurile imorale pe care mi le cere tata? Cum să-l onorez pe tata într-un astfel de mediu? Și apoi, cum rămâne cu nevoile și sentimentele mele? Contează numai tata și partenerii lui?

Copii nu sunt interesați ca „lumea” să fie „gay” și prietenoasă, ei vor doar să petreacă timp cu părinții lor. Au nevoie de o casă stabilă, cu părinți de sex opus și căsătoriți, precum și de o comunitate și o școală care le împărtășesc valorile. De asemenea, au nevoie și de fundația pe care ți-o oferă credința. Sunt atacată de activiștii LGBT pentru că promovez o astfel de viziune, dar nu-i urăsc pentru asta. Eu mă gândesc la copii.

M-am născut sub umbrela LGBT, fără să aleg asta. Am ieșit de-acolo în singurătate, dar făcând asta mi-am oferit o libertate și o fericire pe care vreau s-o împart cu ceilalți.
 
Interviu apărut aici.