Cu ocazia Zilei Naționale a României, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, a ținut un mic cuvânt de învățătură către oamenii adunați în centrul Iașiului.

Ierarhul Bisericii Ortodoxe Române a apreciat că România este împărțită în două: un grup mic care nu are conștiința apartenenței la această națiune și o majoritate tăcută. Mitropolitul Moldovei speră ca centenarul unirii să aducă Basarabia acasă.
 

"Constatăm acum, la aproape 100 de ani de la Marea Unire, că românii se împart în două: pe de o parte, o mică dintre ei care nu au conștiința adevărată prin atitudinea și comportamentul lor, la această națiune,  pentru că încă există multă trădare, multă confuzie și derută. Multora le place să pescuiască în ape tulburi.
 
Dar dincolo de această parte de țară, există România cea adevărată: România Mare, România Adâncă, România familiei, a pâinii și vinului câștigate cinstite, România medicului, a ostașului, a universitarului, a țăranului, a muncitorilor, România noastră. Să ne dea Dumnezeu putere ca prima parte a românilor, amintită și cuprinsă de confuzia vreme, pentru ca România adevărată să primească puterea de a stăpâni, de a-și spune cuvântul, pentru ca cei 100 de ani de la Marea Unire, pentru care începem deja să ne pregătim, să ne regăsească cu Basarabia acasă, cu câți mai mulți români să se întoarcă acasă, ca noi în 2018, să îngenunchem în fața celor peste 1.000.000 de victime care au făcut România Mare și ca noi să fim aici", a afirmat ÎPS Teofan.


 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews