ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu ocazia Zilei Naționale a României, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, a ținut un mic cuvânt de învățătură către oamenii adunați în centrul Iașiului.

Ierarhul Bisericii Ortodoxe Române a apreciat că România este împărțită în două: un grup mic care nu are conștiința apartenenței la această națiune și o majoritate tăcută. Mitropolitul Moldovei speră ca centenarul unirii să aducă Basarabia acasă.
 

"Constatăm acum, la aproape 100 de ani de la Marea Unire, că românii se împart în două: pe de o parte, o mică dintre ei care nu au conștiința adevărată prin atitudinea și comportamentul lor, la această națiune,  pentru că încă există multă trădare, multă confuzie și derută. Multora le place să pescuiască în ape tulburi.
 
Dar dincolo de această parte de țară, există România cea adevărată: România Mare, România Adâncă, România familiei, a pâinii și vinului câștigate cinstite, România medicului, a ostașului, a universitarului, a țăranului, a muncitorilor, România noastră. Să ne dea Dumnezeu putere ca prima parte a românilor, amintită și cuprinsă de confuzia vreme, pentru ca România adevărată să primească puterea de a stăpâni, de a-și spune cuvântul, pentru ca cei 100 de ani de la Marea Unire, pentru care începem deja să ne pregătim, să ne regăsească cu Basarabia acasă, cu câți mai mulți români să se întoarcă acasă, ca noi în 2018, să îngenunchem în fața celor peste 1.000.000 de victime care au făcut România Mare și ca noi să fim aici", a afirmat ÎPS Teofan.