ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Directoarea școlii „Nicolae Titulescu” din București, unde un copil în vârstă de opt ani a fost violat de două ori, spune că a considerat oportun să „păstreze discreția” în ceea ce privește acest incident, potrivit stiripesurse.ro.  

Prima reacție a directoarei școlii „Nicolae Titulescu” din București vine după ce părinții mai multor elevi au protestat, luni dimineață, în fața unității școlare, nemulțumiți de atitudinea conducerii școlii.

În tot acest scandal, directoarea școlii nu a dat de înțeles că ar vrea să demisioneze, un gest firesc de altfel, după ceea ce s-a întâmplat în incinta uintății de învățământ sub conducerea ei.

„Menționăm că, din considerente legale și procedurale, cât și pentru a proteja intimitatea elevilor potențial implicați, am considerat oportun să existe discreție cu privire la caz, neasumând riscul retraumatizării psihoemoționale sau a excluziunii pentru elevul respectiv”, a declarat directoarea școlii.

Directoarea a mai precizat că, în anul 2022, când a avut loc primul incident, la nivelul unității de învățământ a avut loc o anchetă internă.

„Având în vedere informațiile vehiculate în mass-media în ultimile zile cu privire la acuzațiile de viol care s-ar fi întâmplat în incinta școlii Nicolae Titulescu, atât din nevoia corectei informări a opiniei publice, cât și din necesitatea evidentă de a asigura un climat optim în interiorul unității de învățământ, vă comunicăm următoarele. Când a fost sesizată posibila comitere a unui abuz asupra unui elev de către un alt elev al școlii, în anul 2022, am pus la dispoziția organelor abilitate, din prima clipă, absolut toate informațiile necesare, conform procedurilor legale în vigoare, pentru facilitarea cercetării cazului. Din perspectiva instituției noastre și a prerogativelor legale ce ne revin, am desfășurat anchete interne din dorința sinceră de a clarifica toate aspectele”, a precizat aceasta.

„În anul 2022, cercetarea penală a dus la clasarea dosarului și anularea suspiciunii de viol. În legătură cu cea de-a doua acuzație privind un nou posibil caz de viol, vă aducem la cunoștință că în prezent există un nou dosar de cercetare penală în curs de soluționare”, a mai menționat directoarea.

Presa a relatat că un elev, acum în vârstă de 10 ani, ar fi fost violat de două ori în toaleta școlii, de colegi, prima faptă având loc în urmă cu doi ani. Conducerea Școlii Gimnaziale ”Nicolae Titulescu” a susținut că primul dosar a fost clasat, al doilea fiind în curs de investigare.
 
Programul major al președintelui Klaus Iohannis s-a numit „România Educată”.