ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de oameni s-au strâns, duminică, în fața Primăriei din localitatea Baia de Aramă, județul Mehedinți, și au anunțat că vor pleca cu un autocar spre Craiova să vadă dacă Sorina, fetița de 8 ani luată cu mascații din casă, este bine, informează Mediafax.

Potrivit sursei citate, oamenii sunt nemulțumiți de modul în care au acționat autoritățile în cazul fetiței care a fost înfiată de o familie din America.

„Mergem să o vedem pe Sorina, să vedem dacă e bine”, a spus unul dintre participanții la protest.
Oamenii poartă pancarte pe care scrie „Nu distrugeți fericirea unui copil” și au scandat în fața primăriei „Sorina noi vom lupta, traficanții nu te ia”.

În jurul orei 16:00, oamenii au ajuns la Craiova și demonstrează în fața Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, unde lucrează Maria Pițurică, procuroarea care a bruscat-o pe fetiță. 

Mediafax reamintește că proteste au avut loc și vineri și sâmbătă, în fața casei din care a fost luată fetița. Oamenii acuză autoritățile că nu se implică și mai mulți participanți au spus că adopția nu a fost făcută corect.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marius Budăi, a anunțat, vineri, că Sorina, fetița dată spre adopție unei familii din SUA, se află împreună cu familia adoptivă la un domiciliu care, potrivit procurorului, nu poate fi comunicat, urmând o perioadă de monitorizare, atât în România, cât și în SUA.