ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Purtătorul de cuvânt al familiei Bodnariu, pastorul Cristian Ionescu, a anunțat că în curând, toți copiii familiei se vor întoarce la părinții Marius și Ruth.
 

"Municipalitatea Naustdal s-a înțeles cu părinții să aducă toți cei cinci copii acasă!Vă mulțumim tuturor pentru dragostea, suportul, rugăciunile și implicarea dumneavoastră! Domnul să vă binecuvânteze și să vă răsplătească!

Deoarece urmează o perioadă de reintegrare și reacomodare a copiilor în casa părintească, este foarte important în zilele care urmează să respectăm nevoia de liniște și intimitate netulburată a familiei Bodnariu!", a spus Cristian Ionescu.

Pe 16 Noiembrie 2015, agenții Barnevernet i-au luat de școală pe fetele familiei Bodnariu, Eliana și Naomi, iar apoi pe Matei și Ioan, băieții cei mari ai lui Marius și Ruth. A doua zi l-au luat și pe bebelușul Ezechiel, dar acesta a fost returnat familiei, prin decizie judecătorească, la începutul lunii aprilie 2016.

George Alexander, românul care cunoaște sistemul social norvegian și editorialistul ActiveNews a comentat informația:

 

"Am așteptat cu sufletul la gură, toți, această veste!

Este ceea ce ne-am dorit să auzim și, indiscutabil!, este un pas înainte.
Vom respecta, de asemenea, nevoia de liniște și de intimitate netulburată a familiei Bodnariu. ("Municipalitatea Naustdal s-a înțeles cu părinții să aducă toți cei cinci copii acasă!”)
DAR…
Să nu uităm că sunt mulți alți părinți care-și așteaptă copiii furați de Barnevernet…
Ce se întâmplă cu copiii familiei Nan, de exemplu?
Dar cu Avramescu-Cortez?
Dar cu cei ai familiei Rădulescu?
Dar cu copilul Herminei Gheorghe, în Danemarca?
Dar cu copiii Cameliei Smicală, în Finlanda?
Dar cu copiii lui Florin Barbu?
Dar cu mulți alții care sunt nevoiți să rămână, deocamdată, anonimi?!... În Norvegia sau în alte țări.
… Sub presiunea opiniei publice, Norvegia a stins un incendiu acum. Dar, strategia oricărei țări nu este să stingă incendii ca un pompier. Ci să lucreze preventiv, echitabil, să-și asume răspunderea pentru greșelile făcute.
AȘTEPTĂM ELIBERAREA DIN CAPTIVITATE, DECI, A TUTUROR COPIILOR ROMÂNI!
(… indiferent dacă vreo instituție sau țară are tăria morală să recunoască sau nu, abuzurile comise…)".