ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de kilograme de carne care ar fi trebuit să ajungă la un eveniment cu aproape 200 de invitați au fost confiscate de inspectorii sanitar veterinari.

Animalele erau sacrificate în condiții greu de imaginat, iar carnea transporatată în dube și vândută fără aviz. Pentru a nu atrage atenția, rețeaua vindea carnea noaptea și doar anumitor persoane, anunță Digi 24.

Inspectorii DSV Cluj au descoperit marfa într-un congelator, pe care l-au sigilat.

„De cât timp comercializați carne fără să aveți actele pe ea? Nu am comercializat, am cumpărat doar un vițel.”

Inspectorii DSV susțin că pentru a nu atrage atenția autorităților, marfa se vindea doar în anumite cercuri.

Animalele erau sacrificate în mai multe puncte din Cluj, printre care o șură dintr-o gospodărie din localitatea Sânnicoară. Acolo autoritățile au descoperit o instalație improvizată.

„ - Aia este exact instalația de la tractor.

- E multifuncțională? Merge și la vită?

- Aia nu merge numai la motor la tractor.”


„Ați tăiat vaci fără a avea documentele necesare? Știți ce? Vă poftesc afară, vă rog frumos!”

”Cel puțin după primele investigații cred că vorbim de o rețea bine pusă la punct. Carnea ajungea în diverse locuri, era destinată consumului public.”, a spus Ioan Oleleu, director DSVSA Cluj.

Autoritățile sanitar-veterinare și polițiștii continuă cercetările. Acum vor să afle și punctele în care a ajuns carnea fără aviz sanitar-veterinar.