Peste 100 de persoane, reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale, au protestat, duminică, în fața Ministerului Culturii sub deviza: „Opriți propaganda homosexuală în școli și în instituții de cultură”, informează Agerpres.

Ei au afișat, pe acordurile Imnului de stat și ale Horei Unirii, pancarte cu mesaje: „Propaganda homosexuală este ultraj la bunele moravuri”, „Cultura românească înseamnă valoare, nu depravare!”, „Opriți propaganda homosexuală în Muzeul Țăranului Român”, „Nu împingeți tinerii spre homosexualitate!”. 

„Vrem să apărăm inocența copiilor, având în vedere că viitorul fiecărui neam îl reprezintă copiii. Prea des în ultima vreme au început să ne ia copiii, fără acordul părinților, să-i ducă școala în instituții de cultură și să le arate că este în regulă să fii homosexual, că e în regulă să te crezi altceva decât ești. (...) Copilașii când sunt mici au nevoie de niște repere, de educație. Cum să ajungă ei să fie buni când lor li se prezintă tot felul de idei nelalocul lor? (...) Suntem îngrijorați unde se îndreaptă lumea asta, de asta am venit aici, nu scopul este să facem proteste, nu suntem experimentați să facem proteste, suntem organizație de faptă”, a declarat Dan Grăjdeanu, reprezentantul Asociației Frăția Ortodoxă.

Mai multe organizații, printre care Frăția Ortodoxă "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruință", Alianța pentru Demnitate Națională, Asociația Pro Vita București, au transmis o scrisoare deschisă miniștrilor Sănătății, Educației și Culturii în care au solicitat demisia persoanelor care au permis desfășurarea filmelor cu mesaj pro LGBT la Muzeul Țăranului Român și a celor care au dus o sută de elevi la vizionarea filmului "120 BPM".


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews